Connect with us

Viral

“Aku nak bawa kaki kipas office.” – Netizen mahu ‘kempen tiup jerebu balik’ dijalankan

Sejak kebelakangan ini, isu jerebu yang melanda Malaysia sangat-sangat membimbangkan. Bacaan indeks pencemaran udara (IPU) yang menjangkau ke paras sangat tidak sihat telah melanda beberapa buah negeri di Tanah Air.

Punca utama berlakunya masalah jerebu kerap dicetuskan oleh negara jiran apabila pembakaran hutan secara besar-besaran dilakukan disana.

Sediakan kipas semua gaiss

Namun begitu, pihak mereka telah menafikan perkara tersebut dan menyatakan bahawa jerebu itu bukan dari Indonesia dan hal itu mengundang kecaman banyak pihak.

Jadi, menerusi laman sosial Twitter, seorang pemuda telah memcadangkan satu kempenĀ  “hari pulangkan kembali jerebu” pada 16 September 2019 dengan berkumpul dan membawa kipas angin sebagai solidariti ‘menghalau’ asa jerebu pulang ke tempat asalnya.

 

Kita kena laksanakan kempen ni!

 

 

Idea bodoh apa ni, tapi aku suka

Walaupun idea daripada pengguna Twitter yang dikenali sebagai Farhan itu dilihat sangat tidak logik, namun kebanyakkan netizen telah menyokong kempen tersebut dengan berseloroh akan membawa kipas kepunyaan mereka nanti.

 

 

 

 

Aku bawa kaki kipas dekat office sekali

 

Bawa kipas syiling masjid boleh tak?

Aku dah beli dua kipas ni

Jom kita tiup jerebu tu balik!

Sumber : lamkanahraf

 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending