Connect with us

Hiburan

Alha Alfa beli aset baru, sebak tinggalkan ‘housemates’ di rumah lama

Usahawan kosmetik terkenal, Alha Alfa berat hati untuk berpindah keluar dari kediaman lamanya setelah membeli rumah baru pada Mac lalu.

Menerusi laman Instagram, pemilik nama Datuk Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil itu meluahkan perasaan sebak kerana rumah lamanya banyak berjasa sewaktu susah dan senang dahulu.

Menurut Alha, rumah berkenaan menyaksikan pelbagai kejayaan bersama rakan-rakan serumah yang sudah dianggap seperti adik-beradiknya sendiri.

View this post on Instagram

hari paling sedih paling happy bercampur baur harini~rumah ni menyaksikan macam2 kejayaan dlm hidup alha..sebumbung dgn sahabat2 terbaik yg alha penah ada,.lebih dr sahabat..macam adik beradik kandung dah..susah payah sedih gembira n macam2 kenangan yg xmungkin boleh dilupakn smpi hujung nyawa nanti..KEHIDUPAN ni sebenarnya tentang kedatangan org baru dan di tinggalkan org yg kite syg..yg paling kite syg akan pergi n yg paling kita xsuka akan muncul..begitulah kehidupan πŸ˜‚πŸ˜‚ tapi ape pun syukur..kehidupan tetap perlu dan harus kite teruskan..berat kaki nak tggalkan rumah ni..xpuas hidup remaja yg makan maggie pun xpe..xmakan pun xpe πŸ˜‚πŸ˜‚ mandi pun xpe xmandi pun xpe 😝😝 so harini alha akan berpindah ke rumah baru 😍😍 syukur dan akan busy menyiapkan persiapan hari bahagia nanti..betul org kata,..ramai mana pun sahabat kite time kite susah n senang..satu hari allah pisahkan kite..dan membawa haluan masing..ada yg ikot family..ada yg pindah urusan keje ada yg kawen dll~ ape pun ingatan n kenangan tu kite akan simpan smpi bila2..insha allah..kami serumah dan tahun ni masing2 kawen dan bakal kawen..so masing2 dah ada haluan masing2..syukur allah pinjam kan mereka2 ini mencorakkan masa depan alha..mereka jaga alha sebaiknya..menasihati..masak yg sedap2 n sentiasa ada disisi tanpa jemu..semoga allah membalas semuanya amin..rumah ni tuah bagi alha..dr satu kereta alha dapat 4 kereta..dari satu outlet dah ada 4 outlet..dari bujang semua dah nak kawen..rumah ni saksi kite g umrah ramai2..dr ada 2-3 org staff dah ada dekat 50 org staff..rumah ni lah tempat alha membina nama kerjaya..dr xde store nak letak kosmetik..rumah ni lah jd store sementara..πŸ˜…πŸ˜… ape pun syukur atas segala nikmat mu ya allah~ pindahkan aku ke tempat yg lebih memberi rezeki baru~kebahagian baru..kejayaan baru..kenikmatan baru dah jagalah sahabat2 ku ini sebaik2nya..tq pinjamkan mereka dr susah senang bersama sehingga hari ini πŸ˜ŠπŸ™πŸ»πŸ™‡πŸ»β€β™‚οΈ

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

“Susah payah sedih gembira & macam2 kenangan yang tak mungkin boleh dilupakan sampai hujung nyawa nanti.

“Berat kaki nak tinggalkan rumah ni. Tak puas hidup remaja yang makan maggi pun takpe, tak mandi pun takpe,”Β tulisnya.

Usahawan berusia 31 tahun itu juga sedang sibuk melakukan persiapan perkahwinan dengan wanita pilihan hatinya, Noor Azlin Ismail yang bakal disatukan pada September ini.

“Akan sibuk menyiapkan persiapan hari bahagia nanti.. Betul orang kata, ramai mana pun sahabat kita masa susah & senang..

“..satu hari allah pisahkan kita dan membawa haluan masing-masing. Ada yang ikut family, pindah atas urusan kerja dan yang berkahwin,”Β ujarnya.

Terdahulu, Alha membeli rumah pertama atas hasil jualan produknya yang luar biasa dan juga hadiah sempena perkahwinan akan datang.

View this post on Instagram

Ya allah~ sujud syukur atas rezeki ini..my 1st own house..Xbesar mana tapi syukurπŸ™‡πŸ»β€β™‚οΈalhamdulillah..ALLAH sebaik2 perancangπŸ™πŸ»πŸ™‡πŸ»β€β™‚οΈ rumah ni alha beli tahun pertama jual @alhaalfacosmetics_hq time ni korek habis2 duit yg ada nak beli..time g tgk umah ni,bawak alza lagi..org tu pun pandang atas bawahπŸ˜‚πŸ˜‚pada mulanya xlepas πŸ˜₯ tapi usaha2 jgak alhamdulillahhhhh..lepas bayar depo..time tu xde perancangan nak kawen..n baru je kenal2 ngn anje i..time sign agreement rumah siap awal tahun 2020 sepatutnya (maksudnya lepas kawen baru umah siap)..tapi masha allah!! Rumah dah siappppp!! Hadiah perkahwinan yg tak di duga! Syukur πŸ˜­πŸ™πŸ» tayah pening2 nak carik umah sewa ag..korg kalau ada duit lebih, try aim beli rumah dlu compare nak beli keta mewah atau motor mewah melainkan duit tataw nak buat ape dah..sbb rumah ni hrga makin mahal..alha cuba nak tiru ayah..ayah ada 3 biji umah..walaupun umah flat n satu umah teres..time tu hempas pulas nak bayar duit umah..ayah sewakan kat org..tapi! Alha selalu jgak tanya kenapa nak ada 2-3 umah?? Jawap ayah..nanti dah tua2 xnak susah anak2!! Dan ianya berhasil!! Duit yg satu masa dlu sewa rm100…now dah rm500 tau! Yg umah teres tu dr dlu org sewa 3-4ratus..now dah 1k !! So bila dah pencen..ayah xde pun mntak2 duit kat kami..sbb hidup berdua ngn ibu..duit umah tu dah cukup buat duit belanje..benda ni yg ayah selalu cakap dlu..so now misi alha nak ada 10 rumah! Aminkan pls..Hehehehe so nanti dah tua tanak kacau anak2 ehheehe..masa sekarang mmg sewa umah rm500..tapi dalam masa 5 tahun! Boleh jadi double tau! Percaya lahhh..satu hari nanti tanah xcukup..rumah mesti mahal gila2 kan! So now mari berjimat..kite beli n kumpul rumah ok? Takpe pakai keta kecik pun..yg penting rumah sendiri dah ada..dari keta besaq2 tapi menyewa kn..contoh perkiraan mudah..beli rumah yg boleh di sewa kan rm1500,kite tayah duduk..kite carik rumah sewa yg harga 700 ke..so duit dr org sewa rumah kite tu..kite untung rm800 lagi..boleh buat belanje..😘😘 atau beli satu rumah lagi kos rendah..so smpi satu tahap tayah keje dah..tiap bulan kutip duit sewa umah je ehhehe😝😝 semoga kite semua di murahkan rezeki olehNYA..amin3x..

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

Sumber : Alha Alfa

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending