Connect with us

Selebriti

“Aliff bijak, cuma imannya kurang.. bantulah dia, dia depression.” – Bella Astillah

Hari ini telah tular beberapa video dan foto pelakon sensasi Aliff Aziz, yang telah berbadan tatu yang diukir dengan nama Bella.

Penyebaran video tersebut telah mengundang tanda tanda oleh netizen, tentang situasi sebenar keadaan diri bekas suami Bella Astillah itu.

Berikutan itu, setelah menerima pelbagai pertanyaan daripada netizen, Bella Astillah telah memuat naik satu luahan dan penjelasan tentang kejadian yang menimpa bekas suaminya itu.

View this post on Instagram

Salam, Bella baru sampai Malaysia subuh tadi. And I received a lot of calls, texts, dms and mentioned from ig & twitter berkenaan dengan ex-husband saya, Aliff. Maaf kepada media yang bella tak dapat reply sbb harini bella nak rest kurang sihat๐Ÿ™๐Ÿป. . . Di sini saya kongsikan sedikit, saya sangat2 sedih dengan apa yang menimpa diri Aliff. Walau apapun he is still the father of my son. Dan sebenarnya sebelum bella berangkat ke Melbourne, Bella bawa Ayden berjumpa dengan dia di Singapore untuk spend time dengan Daddy dia. Apa yang terjadi sekarang sangat mengejutkan saya dan keluarga. Saya tak dapat menahan sedih dan menghubungi dia pagi tadi and he said dia dianiaya oleh orang yang baru shj dia kenal yang terdapat dalam video tersebut hanya untuk mengenakan dia. Wallahualam ๐Ÿ˜” . . Tapi niat dan point utama saya kat sini, Aliff is feeling lost and despair. Perlukah kita bersorak gembira? Adakah kita betul2 tiada hati dan perasaan? Adakah kita atau ahli keluarga kita dah cukup sempurna? Adalah lebih baik kita doa yang baik2 sebab kita sendiri taktahu apa dan bagaimana pengakhiran hidup kita. . . Jangan kita meremehkan hal yang berkenaan dengan depression. Saya selalu beritahu Aliff he can always call/video call Ayden. Anytime. Saya tak berdendam dengan dia, saya dah maafkan dia 100%. Siapalah saya nak menghukum dia. Aliff seorang yang sangat bijak, berilmu tinggi cuma iman dia kurang. Dan kepada siapa pun yang berkawan dengan Aliff sekarang, lindungi dan bantulah dia bukan sebaliknya. Soal tattoo, boleh check ig @leahenna_artist sbb kak Lea yang buat nama Bella tu menggunakan Inai when I was in China tahun 2016 rasanya lama sangat dah. . . Adakah kita rasa puas dan hebat sekiranya apapa terjadi pada Aliff? Nauzubillahminzalik. Kita doa yang baik2 dan comment yang baik2 kat ig dan twitter dia, manatahu dapat bantu dia. Dan semoga Aliff kembali sihat, mudah mudahan. Be strong @aliffaziz91

A post shared by B E L L A A S T I L L A H (@bellaastillah) on

Ada orang cuba perangkap Aliff!

Saya tak dapat menahan sedih dan menghubungi dia pagi tadi and he said dia dianiaya oleh orang yang baru shj dia kenal yang terdapat dalam video tersebut hanya untuk mengenakan dia. Wallahualam

Saya dah lama maafkan Aliff…

Jangan kita meremehkan hal yang berkenaan dengan depression. Saya selalu beritahu Aliff he can always call/video call Ayden. Anytime. Saya tak berdendam dengan dia, saya dah maafkan dia 100%. Siapalah saya nak menghukum dia. Aliff seorang yang sangat bijak, berilmu tinggi cuma iman dia kurang. Dan kepada siapa pun yang berkawan dengan Aliff sekarang, lindungi dan bantulah dia bukan sebaliknya.

Sudah2 lah,ย  hukum Aliff!

Tapi niat dan point utama saya kat sini, Aliff is feeling lost and despair. Perlukah kita bersorak gembira? Adakah kita betul2 tiada hati dan perasaan? Adakah kita atau ahli keluarga kita dah cukup sempurna?

Mohon doa yang baik2!

Kita doa yang baik2 dan comment yang baik2 kat ig dan twitter dia, manatahu dapat bantu dia. Dan semoga Aliff kembali sihat, mudah mudahan. Be strong Aliff!

Mcm gini la bila 1st time nampak dia kat tekka dgn satu prempuan… Nk selfie tk jadi… Lambat naik nie bdk. Senior2 dia pon dah berjaya. High-on-dates! Dah makin nonsense. Parents sendiri pon 'no comment'. Sedih!

Posted by AdriaSarah Abad on Saturday, June 22, 2019

Respect dengan sikap Bella!

Muat naik daripada Bella Astillah telah menerima respons daripada netizen, yang turut meminta orang lain berhenti memberi kecaman kepada Aliff. Seseorang yang sedang dalam tekanan perasaan, memerlukan sokongan dan bukan dilemparkan dengan kata-kata kejian.

Tak ada sikit pun dendam pada Aliff

Harap Aliff kuat

Please stop kecam Aliff

Bella baik, macam manalah Aliff tak sedih

Sumber : Bella Astillah

 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending