Connect with us

Selebriti

“Ampun sayang..” – Risau betul Memey Suhaiza, bila suami ‘spot check’ kereta

Kaum perempuan kalau bab-bab penyelenggaraan kereta ni memang kurang arif berbanding kaum lelaki. Kadang kala hanya berharap kepada bapa, abang atau adik lelaki untuk memeriksa sebarang kerosakan.

Bagi pelakon Memey Suhaiza, dia bertuah apabila suaminya sering melakukan pemeriksaan bagi mengenal pasti sekiranya terdapat sebarang ‘tanda’ pada kenderaan miliknya.

“Paham tak perasaan tu. Dalam seminggu 2, 3 kali dia akan check kereta saya. Cuba mencari tanda2 baru pada kereta agaknya.

“Sebab dia tau isterinya terror sangat bawa kereta. Ada masa lepas piawaian. Ada masa tak. Tapi banyak kali tak. Sebab calar2 yang kita pun tak pasti bila dapat.

“Haha ampun suamiku sayang. Kita kumpul banyak2, kalau betul2 sakit mata nanti kita cat okey,” tulis Memey atau nama sebenarnya Suhaiza Suhaimi di laman sosial Instagram.

Menerusi rakaman video berdurasi 48 saat itu, kelihatan suaminya Norman Hakim sedang fokus memeriksa kereta tersebut dari belakang hingga ke hadapan.

“Saya paling nervous kalau dia check kereta saya,” kata Memey.

 

Posting tersebut mengundang perhatian netizen yang rata-rata turut mengakui suami mereka juga melakukan perkara sama bagi memastikan kereta pasangan masing-masing tiada sebarang calar.

Sama laaa! Tapi kalau calar, buat2 tak tahu je…

Calar sampai takut nak bagitau suami…

Kita redha je kalau suami terjumpa calar!

Sekecik2 calar pun dia nampak!

Bestnya dapat suami macam ni…

Siap ‘tawaf’ keliling kereta!

Sumber : Memey Suhaiza

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending