Connect with us

Selebriti

Rasa diri ‘champion’ bersolek sambil bawa kereta, Raja Ilya dikecam sebagai pemandu ‘biadap’

Kes yang melibatkan kemalangan jalan raya boleh terjadi disebabkan pelbagai, kadang-kadang itu apabila kita sudah memandu dengan berhati, tetapi disebabkan kecuaian pemandu lain kita juga yang menerima padahnya.

Baru-baru ini, pelakon cantik, Raja Ilya, telah dikecam netizen di laman Instagramnya, berikutan satu video memaparkan dia sedang bersolek sambil memandu.

Champion makeup sambil drive?

Menerusi muat naik video tersebut, pelakon itu dilihat sedang mempromosikan satu produk kecantikan, dengan mengenakan solekan ketika di sedang membawa kereta di jalan raya.

Namun aksinya membuatkan ramai yang risau kerana dia dilihat beberapa kali melepaskan stereng sambil memandang kamera dan cermin.

View this post on Instagram

Mesti ramai Antara Korang yang champion macam ilya ni gak ,Make up sambil Drive . Kalau Korang nak tahu King Cosmetics Day Cream tetap di hati Ilya sebagai rutin harian sebelum makeup.. Tengok Ilya dah guna setiap hari sampai tinggal separuh jer day cream ni.. King Cosmetics sangat serasi dengan semua jenis kulit kerana mampu menjaga kulit kita yang terdedah panas terik sinaran UV yang merosakkan struktur kulit kita.. . Kelebihan King Cosmetic Day Cream . ✔Memberi effect ala ala kapas. Bila kita sapu jer dekat muka terus meresap kat muka. Tidak berminyak dan melekit ✔Dapat digunakan sebagai foundation sebelum penggunaan make-up pada wajah untuk mencegah kembalinya jeragat dan bintik hitam ✔Memutihkan/mencerahkan kulit wajah dan membantu melembapkan kulit sepanjang hari . Berminat? Boleh komen dekat bawah ye nanti Ilya reply 🥰 @king.cosmeticofficial

A post shared by Raja Ilya (@rajailya) on

Malah menerusi kapsyen, pelakon itu menganggap dirinya sebagai champion kerana mampu berbuat demikian, dan dia juga percaya masih ramai lagi pemandu wanita sepertinya.

Contoh tidak baik, bahaya!

Mungkin baginya, memakai solekan sambil memandu boleh dikira ‘champion’, tetapi bagi rata-rata netizen, menyifatkan ia sebagai satu contoh pemanduan yang tidak baik.

Jangan amalkan selalu…

Tolong jangan promote pemanduan bahaya

Bahaya kot, berhenti la tepi kalau nak makeup

Jangan bahayakan nyawa orang lain…

Sumber : Raja Ilya

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending