Connect with us

Selebriti

“Asalnya nak pakai seluar jeans je…” – Hazeman Huzir teruja tunai umrah

Sebelum ini, pengacara terkenal Hazeman Huzir telah memberi bayangan bahawa akan menunaikan umrah tidak lama lagi. Hal tersebut diperoleh menerusi IG story Haze sendiri yang memuat naik kembali posting dilakukan oleh teman-teman rapatnya.

Gerak dulu gaisss

Rata-rata orang di sekeliling Haze telah mengucapkan selamat berangkat ke Tanah Suci buat pengemudi Motif Viral itu sejak beberapa hari yang lepas.

Pagi, tadi, Haze telah pun memuat naik satu posting memaklumkan bahawa akan berangkat ke Madinah pada hari ini dan pesawatnya juga berlepas pagi tadi.

View this post on Instagram

Since takyah Ihram dulu, sebab land Madinah, asalnya nak pakai tshirt hitam, jaket kulit, seluar jeans je tadi. Tapi kang jemaah lain ngata pulak "Awak ni nak pergi jalan-jalan Pavilion ke?" Anyways, just a little bit of old stories I've collected from various grandfather stories. Dulu masa zaman takde kapal terbang atuk dan moyang kita akan tulis wasiat dulu sebelum gerak umrah & haji melalui kapal laut. Sebab instead of 2 minggu pergi haji dan umrah macam sekarang, back then the length back and forth can reach up to months. Oleh disebabkan ada yang gerak pakai kapal laut, ada yang meninggal dalam perjalanan. Dan dari yang saya baca selepas selesai urusan jenazah, arwah akan disemadikan ke laut. Yeah I'm being morbid, I know. Aku pun tak tau kenapa aku cerita ni. But my point here is this. In keeping with the traditions in a modern setting, aku ada 2 jenis harta kebendaan. Satu fizikal, satu virtual. Harta fizikal aku wasiatkan pada ahli keluarga. Harta virtual aku wasiatkan pada kalian. Sebagai contoh, penampilan TV, video Youtube, gambar IG dan penulisan Twitter. Kalau apa-apa terjadi, itu lah yang saya tinggalkan buat kalian. Bagaimana anda gunakannya, itu dah jadi hak anda. Tapi saya minta jasa baik kalian. Maka mana saya yang dahulu ada aib, tutuplah aib saya, seperti anda menutup aib sendiri. Ok guys? Iols nak gerak lu. Pape roger. Doakan saya. Assalamualaikum bai. #fromblondetomekah

A post shared by Hazeman Huzir (@hazemanhuzir) on

Ingat nak pakai jeans je…

Menerusi coretan panjang lebarnya itu juga, Haze turut berseloroh mengenai pemakaiannya semasa ingin berangkat ke Tanah Suci. Dia juga sempat bercerita serba sedikit mengenai perjalanan orang dahulu semasa ingin menunaikan haji dan umrah.

Semoga Allah mudahkan urusan

Sehubungan dengan itu, para peminatnya telah membanjiri Instagram pengacara tersebut dengan meninggalkan komen mengucapkan selamat menunaikan ibadah umrah kepadanya. Mereka turut mendoakan agar Haze diberikan kesejahteraan sepanjang melaksanakan ibadah.

Sama2 kita saling mendoakan

Sebak pula baca nukilan Haze

Selamat menunaikan ibadah umrah Haze

Sumber : Hazeman Huzir

 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending