Connect with us

Selebriti

“Aurat jaga tapi bila part hormat suami tak jaga pulak?” – Insta Famous tudung labuh dikritik biadap oleh netizen

Wanita adalah adalah sebaik-baik kejadian dan mulia di sisi Allah SWT. Wanita yang paling beruntung adalah wanita yang menjaga auratnya, mentaati suami jika dia telah berkahwin, menjaga maruah dan yang paling utama, mentaati perintah Allah dan Rasul-Nya.

Bagi wanita yang sudah berkahwin, suami adalah sumber pahala yang paling mudah untuk dikaut setiap hari. Setiap tanggungjawab yang ditunaikan semuanya berpahala.

Namun jika tersilap langkah dan kata dengan suami, maka jatuh lah hukum berdosa kepada sang isteri. Terbaru, seorang Insta Famous, pendakwah bebas dan model muslimah, Aisyah Hijanah telah dilanda dengan kontroversi gara-gara video yang dimuat naik di laman Instagramnya beberapa hari lalu.

View this post on Instagram

Last day dekat Jepun, Aisyah singgah Tokyo Disneyland!! Jumpa lah Cinderella & Snow White! Daripada kecil nak sangat jadi princess, kat sini bersepah-sepah princess. Semua pakai baju ala-ala princess _ Bayaran masuk 7,600 yen kalau tak silap Aisyah. And, Aisyah pergi mana-mana memang semuanya naik public transport. Cuaca kalau pagi angin dia sejuk, malam berkali kali kali kali ganda sejuk. And, makanan kat sini ada certain shj yg Halal. _ Kalau nak beli hadiah ke boleh pergi Asakusa, sbb tempat ni banyak sgt & boleh tawar. Kalau nak makanan halal especially kebab, byk dekat Euno. _ Tak sabar nak balik Malaysia! Nak post buku-buku ni!!! Aisyah dah beli hadiah tau utk pembeli novel BLM ___________________ @hijanah_hazalif #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #tokyo #disneyland

A post shared by AISYAH HIJANAH (@aisyahhijanah) on

Aishah yang suatu ketika dahulu pernah terkenal di laman media sosial kerana kisah perkahwinan mudanya dengan suami, Alif Teega yang juga seorang pendakwah bebas sering memuat naik video-video soal jawab berkenaan agama dengan pengikutnya di Instagram.

View this post on Instagram

Esok anniversary nak bagi apa eh dekat Alif??? . (Wearing a nice Kyra kurung from @minimalace )

A post shared by AISYAH HIJANAH (@aisyahhijanah) on

2 hari lalu, Aisyah telah memuat naik video tutorial memakai tudung bawal namun ketika dia sedang melakukan tutorial tersebut, suaminya yang baru sahaja selesai mengambil wudhuk mengatakan bahawa dia hendak mendirikan solat.

Walau bagaimanapun Aisyah yang ketika itu sedang sibuk merakamkan tutorial tidak mengendahkan permintaan suaminya yang hendak solat di situ dan hanya menjawab

Ketepilah.. janganlah kacau. Orang nak buat tutorial kat sini, masa tulah abang nak solatlah, apalah..”

Ekoran daripada tindakannya yang tidak mengendahkan suaminya dan menjawabnya dengan agak kasar, ramai netizen yang mengkritik dan menghentam terus gadis bertudung labuh ini.

Kata mereka, walaupun hanya bergurau tidak seharusnya dia melayan suaminya sebegitu. Netizen juga turut memfokuskan perubahan riak wajah suaminya apabila Aisyah menjawab dengan kata-kata yang dianggap bergurau itu.

Isu ini bukan sahaja kecoh di laman Instagram, malah di laman Twitter juga netizen tidak henti-henti mengecam tindakan gadis ini.

Gurau tak apa tp ayat tu macam kurang ajar..

Cara bercakap tu macam kurang elok sikit, sakat tu tak apa

Suami tegur 2 kali nak solat kot..

Cara jawab kasar, tengok la muka suami dia

Kalau tudung labuh dah kahwin boleh menggeletis ke dgn suami kat mana2?

Tutorial lagi penting dari solat ke?

Air muka suami dia berubah masa dia cakap tu

Apa guna tutup aurat tapi lubuk pahala tak jaga?

Aurat jaga tapi bila part hormat suami tak jaga pulak?

Perempuan pakai tudung depan cermin bukan depan dunia ke?

Orang tudung labuh kahwin muda sekarang beria tayang bahagia…

Bukan ke pakaian sepatutnya seiring dengan akhlak?

Sumber : IG Aisyah, Twitter

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending