Connect with us

Travel

“Awal sangat raya tu..” – Berbulan madu di Maldives, lelaki ini tidak lupa adat Melayu

Walaupun menjelajah ke negara luar dengan membawa identiti bangsa dan warna kulit sebagai seorang rakyat Malaysia, namun penampilan beliau tetap mengekalkan ciri-ciri budaya warisan Melayu yang tidak pernah lapuk.

Itu yang dilakukan oleh Cik Matz, seorang pengguna Facebook apabila memuat naik beberapa posting gambar ketika berbulan madu bersama isterinya, Siti Syarah di Maldives baru-baru ini.

Sekitar gambar percutian!

 

 

 

 

 

Tidak dinafikan, memang seronok melihat kecantikan dan keindahan pulau di sana. Rasa tenang je mata dan jiwa!

Menerusi ‘group’ Backpackers Buddies Malaysia, lelaki berasal dari Bukit Merah, Perak itu berkongsi gambar dirinya yang tampil memakai baju melayu. Eh awal sangat nak sambut raya ni bang!

Jemput la raya kat rumah!

Dengan isteri tercinta

 

Lengkap berpenampilan songkok dan samping dengan berlatarbelakangkan panorama laut biru, ternyata gambar itu mengundang perhatian ‘kaki travel’ lain untuk memberikan pelbagai reaksi.

Puasa pun belum habis ganti…

Kena parking bot depan rumah la ni?

Baru naik dari laut ke?

Lepas makan lemang, terus terjun!

Permaidani rumah warna biru pulak tu!

Aquaman versi Melayu?

Semangat betul pakai baju Melayu!

Sumber : Facebook Cik Matz , BBM

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending