Connect with us

Selebriti

“Baru budak sekolah dah pandai maki retis!” – Gara2 serang Baby Shima di IG, pelajar sekolah ini dijejaki polis

Selepas dituduh terlibat dengan kes pelacuran, penyanyi terkenal Baby Shima telah mendapat satu lagi dugaan apabila dia telah diserang seorang pengikut di Instagram.

Menerusi satu muat naik di Instagram, penyanyi kecil molek itu mendakwa dia telah menerima kiriman mesej tidak senonoh dan hinaan oleh seorang gadis yang mengggunakan nama akaun Syafiqah di Instagram.

Berang dengan tindakan biadap gadis itu, Baby Shima telah membuat laporan polis dan gadis tersebut telah berjaya dikesan pihak berkuasa.

Adik, duk diam2 ye! Tak jauh pun, kat Kota Kinabalu je…

Sepandai-pandai tupai melompat……..
terima kasih badan berwajib yg telah membantu..so tunggu ye dik..tak jauh pun kat KK je.. alamat pun dah dikesan… tunggu ye.. bukan takut, tapi buat kerja… tak sabar nak tengok awak pula yang ketakutan nanti… @_syafiqahhhhhhhhhhhhh (buat fake acc pihak polis boleh kesan ya..PENGAJARAN buat awak).”

 

Budak sekolah lagi?

Namun apa yang menarik perhatian netizen adalah pendedahan bahawa suspek yang telah menyerang Baby Shima adalah seorang pelajar sekolah menengah di Kota Kinabalu, Sabah.

Pelajar ini telah menghantar mesej kepada Baby Shima menerusi DM Instagram, dan meninggalkan kata-kata kesat kepada penyanyi tersebut.

Kak Shima, itu bukan saya! IG saya kena hack…

Selepas memuat naik posting tersebut, pemilik akaun tersebut telah meninggalkan komen di posting Baby Shima mendakwa bahawa akaunnya telah digodam dan dia tidak tahu-menahu tentang mesej ‘penghinaan’ tersebut.

Tidak percaya mudah dan tetap dengan pendirian, Baby Shima masih mahu meneruskan dakwaan dan menyerahkan kes tersebut kepada pihak polis untuk membuat siasatan lanjut.

Semoga jadi pengajaran kepada orang ramai…

Rata-rata di ruangan komen, ramai yang menyuarakan pendapat bersetuju dengan tindakan Baby Shima. Mereka beranggapan, pengajaran seharusnya diberikan kepada pemilik akaun Instagram tersebut.

Polis layan ke report macam ni?

Sumber : Instagram Baby Shima

 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending