Connect with us

Selebriti

Beli tanah 3 ekar, Sajat nak bina masjid & bagi rumah untuk staf

Berkat usaha perniagaan produk bengkung selama tiga tahun, usahawan kosmetik Nur Sajat bersyukur dapat membeli sebidang tanah di Kuala Sungai Baru, Melaka baru-baru ini.

Menerusi laman Instagram, pengasas Let’s Cantik itu memuat naik gambar dan video ketika ‘turun padang’ ke lokasi tersebut dan berhasrat mahu membina beberapa perumahan di situ.

Selain untuk disewa kepada para pelajar di sekitar Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM), dia juga ingin membina masjid atas tanah berkeluasan tiga ekar berkenaan.

34 tahun dah ada tanah sendiri!

Hasil jualan bengkung selama 3 tahun!

“Saya nak buat perumahan, nak buat masjid atau surau kat sini.. Alhamdulillah, saya nak buat rumah Allah besar kat sini.. Saya dah berniat dah.. Doakan saya yer,” tulisnya.

“Bila ayah, mak & Sajat melawat tempat tanah hendak dimajukan.. Doakan saya yer! Nak jual rumah dalam bawah RM200,000. Amin..

“Saya ingat nak bagi the best stokis rumah sebijik pada mereka yang gigih buat sale! Baru betul2 ganjaran kan,” katanya.

Rata-rata pengikutnya memuji kebaikan yang dilakukan usahawan berusia 34 tahun itu dan berdoa supaya dia sentiasa dimurahkan rezeki.

Makin orang kutuk, makin murah rezeki!

Terbaik la Sajat!

Para pelajar KUIM juga tidak ketinggalan memberikan pendapat dengan menyatakan hasrat mahu Sajat membina beberapa kemudahan di sekitar kawasan pengajian mereka.

Rumah tu boleh la sewa

Baiki jalan, takde la rosak tayar kereta pelajar

Buat wayang, pusat karaoke semua la!

Jangan lupa kedai makan!

Tak pun pusat gym ke!

Sumber : Nur Sajat

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending