Connect with us

Foodgasm

Betulkah mi segera Maggie Pedas Giler ini boleh tapau rasa pedas mi segera Samyang yang overpriced?

Sekarang ini jadi trend di kalangan pengeluar makanan segera untuk menghasilkan makanan pedas bagi menetapi citarasa pelanggan tempatan. Terbaru, mi segera daripada Maggi yang dikenali sebagai Maggi Pedas Giler ini bakal menjadi kegilaan ramai hantu pedas di Malaysia.

Sesuai dengan namanya, tahap kepedasan mi segera ini dikatakan mampu mengatasi rasa pedas mi segera Samyang. Selain daripaa itu, rasa tomyamnya yang pedas itu menjadikannya lebih enak untuk dimakan berbanding dengan mi segera Samyang.

Ada dua perisa

Datang dengan dua perisa, Ayam Pedas dan Tom Yummz, kedua-dua perisa ini dikatakan mampu membuatkan mana-mana orang yang mencubanya berasa kagum dengan kepedasannya.

Walau bagaimanapun, Maggi Pedas Giler – Ayam Bakar Pedas. Kurang sikit dari tom yam or lebih kurang kot. Flavor dia tak strong sangat maybe sebab rasa pedas tu. Aku prefer tom yam.

Sekiranya anda merupakan seorang penggemar makanan yang berkuah, anda mungkin akan berasa sedikit hampa dengan Maggi terbaru ini kerana ianya merupakan mi segera yang berkuah, sebaliknya merupakan mi goreng semata-mata.

Berbaloi dengan harga

Maggi Pedas Giler yang dijual pada harga RM2.50 boleh dapat kat Tesco, ni aku beli kat NSK RM3.30. Berbaloi la dengan harga.

Boleh tapau Samyang yang overpriced

Pedas samyang is pedas after taste, maggi pedas giler ni baru sesuap mulut dah start rasa pedas, tapi boleh handle kepedasan dia(ikut tekak melayu) overall maggi pedas giler is the best compared to Samyang yang overpriced.

Sumber : My Joe

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook



Trending