Connect with us

Viral

Buat 5 jenis kerja sambil belajar, semangat gadis ini buat netizen kagum

Dulu masa zaman belajar, pernah tak korang tengok kawan-kawan buat kerja sementara atau berniaga kecil-kecilan? Tak pun korang sendiri yang buat semua tu sebab tak nak minta duit mak ayah.

Perkara ini juga dilakukan oleh seorang penuntut di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Kamilia Afiqah yang mencari pendapatan sampingan sambil menuntut ilmu pengajian.

Tetapi lebih mengejutkan apabila rata-rata netizen mempersoalkan kesanggupan dia membuat lima jenis pekerjaan sementara dalam satu masa yang sama.

Pandai betul dia uruskan duit…

Hal ini telah dikongsikan sendiri oleh Kamilia melalui laman Twitter. Dia menjelaskan sebab mengapa dia perlu melaksanakan lima kerja sekaligus walaupun masih lagi bergelar seorang pelajar.

Dulu pun dia dah pernah jelaskan!

Mestilah ramai yang mempertikaikan! Orang masuk universiti nak belajar, bukan cari duit. Namun gadis tersebut tetap tenang dengan segala persoalan yang dilemparkan.

Sampai boss sendiri pun ‘order’ tau!

Tak kedekut kongsi resepi…

Duit gaji diperoleh pula digunakan untuk membuat aiskrim buatan sendiri sehingga mengundang perhatian ramai yang meminta resepi.

Boleh menggalakkan pelajar buat part-time

Ramai doakan dia murah rezeki!

Dah jadikan inspirasi

“Seminggu lima tempat…”

Sumber : Kamilia Afiqah.

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending