Connect with us

Viral

Dah makan baru perasan ada ulat bergerak dalam lauk, lelaki ini mengamuk di kedai mamak

Bila tengah lapar apa sahaja yang terhidang di depan mata memang semuanya nampak menyelerakan, lebih-lebih lagi apabila berkunjung ke restoran yang menghidangkan pelbagai jenis juadah memang membangkitkan selera.

Namun, malang buat seorang pelanggan kedai makan apabila juadah yang dijamahnya di salah sebuah restoran didapati tidak bersih dan sudah berulat.

Dah makan separuh baru nampak ulat bergerak

Menerusi video yang dikongsikan di Facebook, memaparkan pelanggan tersebut berang dan memarahi pemilik kedai tersebut selepas menemui ulat di dalam makanannya.

Lebih malang lagi, dapat diperhatikan nasi yang berlauk ayam itu telah dijamah hampir habis sebelum pelanggan tersebut perasan bahawa ada ulat yang masih bergerak di dalam ayam yang dihindang.

Hati2 la makan kat luar tu…Bgerak2 lagi tu…adoii..kombang tokak min wehhh ­čśČLike page Macam Macam Ada

Posted by Macam Macam Ada on Sunday, July 21, 2019

Mengamuk brader tu dah makan ulat

Difahamkan, pelanggan tersebut yang datang sekeluarga ke restoran tersebut kecewa dengan apa yang telah berlaku. Malah, pelanggan tersebut sudah mengamuk kerana terlalu geram.

Saman jer tak jaga kebersihan

Kembang tekak apabila melihat ulat bangkai di dalam juadah tersebut, rata-rata netizen juga sudah mula mempertikaikan tahap kebersihan di premis makanan, sehingga ada menyarankan mengambil tindakan undang-undang.

Mungkin kena hinggap lalat

Sebab tu jarang makan kedai mamak

Mungkin pemilik pun tak perasan

Namun, menurut salah satu komen, berpendapat bahawa pemilik restoran bukan sengaja menghidangkan makanan berulat tetapi tidak perasan atau terkena buatan orang.

Sumber : Macam-macam ada

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending