Connect with us

Info

Dah tak boleh masuk balik lepas ‘left group’ Whatsapp pasni

Aplikasi Whatsapp sudah menjadi satu keperluan bagi rakyat Malaysia. Setiap perbualan yang menggunakan telefon pintar pasti ada aplikasi ini didalamnya kerana hampir setiap rakyat menggunakannya.

Sepertimana yang kita tahu, Whatsapp mempunyai perbualan dalam kumpulan (group chat) dan kadang-kadang ramai juga diantara kenalan kita yang sering keluar masuk group tersebut. Namun begitu, baru-baru ini Whatsapp telah mengeluarkan satu update di mana sekiranya anda keluar dari sesebuah group, anda tidak boleh dijemput masuk kembali.

Kalau left tak boleh masuk balik?

Perkara ini sememangnya mengejutkan netizen lebih-lebih lagi mereka yang seringkali melakukan perbuatan keluar masuk group Whatsapp ini. Ini kerana admin group sendiri tidak dapat memasukkan mereka yang sudah keluar.

Apakah sebabnya?

Ada yang mengatakan bahawa perkara ini terjadi sekiranya seseorang itu left group sebanyak dua kali, dan ada juga yang mengatakan bahawa aduan spam yang menyebabkan perkara ini berlaku. Salah ya semua, perkara ini akan terjadi sekiranya kedua admin dan orang yang left group itu sudah update Whatsapp mereka kepada versi paling baru.

Apa solusinya andai terkena macam ni?

Anda jangan risau, kalau betul admin kumpulan anda tidak mampu untuk menjemput anda masuk kembali, ada jalan lain yang telah dijumpai oleh Wanie. Dan caranya adalah dengan menghantar link ke mesej peribadi orang tersebut.

Sila lihat gambar di bawah untuk langkah-langkah yang lebih teliti dan contoh yang diberikan.

Dah tengok kan? Memang leceh nak left group lepas ni. Jadi kepada sesiapa yang jenis suka berbuat demikian, pastikan anda fikir dua tiga kali dulu ya. Kesian pula dekat admin tu dua tiga kali nak buat kerja. Semoga bermanfaat.

Sumber : Wanie

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending