Connect with us

Advertorial

Dari ‘door gift’ hingga pelamin, Connexion Conference and Event Centre (CCEC) boleh mudahkan perjalanan bergelar bakal pengantin

Semua orang inginkan hari bahagia mereka menjadi salah satu hari yang bermakna supaya ia menjadi kenangan indah dalam hidup. Mestilah nak jadikan ia bermakna, kahwin sekali seumur hidup.

Dah ada tarikh nak kahwin, kena mula rancang nak buat kat mana, dewan dah tempah ke belum, baju pengantin, gubahan hantaran, semua kena ada persiapan supaya majlis dapat berjalan dengan lancar.

Inginkan Perkahwinan Yang Mudah Dan Teratur? Bakal Pengantin Kena Ikut 5 Tips Ini!

Kalau nak plan satu majlis perkahwinan memang sangatlah renyah dan memenatkan. Sangatlah penting untuk bakal pengantin mencari pakej yang berbaloi dan memudahkan, ikuti 5 tips untuk menjadikan majlis anda lebih smooth.

1. Makanan Yang Akan Dijamu Haruslah Letops!

Connexion Conference and Event Centre (CCEC) membolehkan anda memilih menu yang pelbagai dan sedap. Cari masa untuk food tasting ajak sekali bridesmaids atau keluarga untuk rasa sekali, boleh bertukar pandangan. Paling penting mestilah makanannya halal!

Bila dah berbelanja nak wedding perfect, makanan pun mestilah kena rasa dengan tekak.

 

2. Hiasan pun teramatlah penting, baru sejuk mata tetamu memandang.

Hiasan bunga hidup pasti buatkan tetamu berasa di taman bunga yang super indah! Bunga-bunga hidup boleh dijadikan centerpiece di meja pengantin dan juga meja tetamu. Kalau ada bunga-bunga sepanjang red carpet, lagilah cun!

Bunga hidup bukan saja menceriakan keadaan, tetapiĀ fresh flower juga dapat mewangikan ruangan dewan. Pastikan pilihan bunga bersesuai dengan tema warna dewan.

3. Photo wedding mesti gempak!

Bila kita di majlis perkahwinan mestilah nak bergambar sebagai kenangan kan? Backdrop mestilah cantik dan sesuai untuk bergambar beramai-ramai. Mesti ada ya! Barulah gambar-gambar semua insta-worthy.

Gambar ini lah yang akan kita tatap sampai ke hari tua. Bukan hanya nak moment indah, tapi nak juga gambar yang diabdikan sebagai kenangan terindah.

4. Doorgift wajib ada

Bakal pengantin mestilah nak cantik-cantik di hari perkahwinan kan? Jadi, tak perlulah bersusah payah malam sebelum majlis. Kalau di CCEC, semua buah tangan atau doorgift untuk tetamu sudah pun disiapkan. Bolehlah relax sikit.

5. Majlis berjalan lancar

Lepas majlis, mestilah pasangan pengantin nak berehat kan? Penat seharian melayan tetamu, kalau ambil pakej perkahwinan dengan CCEC, pasangan pengantin akan dapat penginapan hotel satu malam secara PERCUMA, termasuk sarapan pagi. Bestnya!

Connexion Conference and Event Centre, Bangsar South memberikan segala kemudahan serta kepelbagaian dalam majlis yang korang idamkan.

Tak lupa juga, semua kelengkapan majlis seperti AV System dan guestbook juga siap tersedia. Pakej yang bermula dari RM1,500 memang ternyata berbaloi untuk majlis impan anda!

Malah CCEC juga menyediakan bilik yang mempunyai cermin penuh untuk para pengantin bersedia.

Untuk keterangan lanjut, korang boleh melawat CCEC hanya waze ke sini. Boleh lawati laman web CCEC di www.connexioncec.com atau hubungi di number +6-03 2386 9188.

 

 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending