Connect with us

Selebriti

“Dia gunakan power yang dia ada untuk sekat rezeki orang lain.” – Ruhainies luah rasa sedih ditindas seseorang

Sudah menjadi lumrah hidup sebagai seorang anak seni apabila terpaksa berdepan dengan pelbagai situasi dan kontroversi.

Namun baru-baru ini, pelakon cantik, Ruhainies atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas telah memuat naik satu posting di laman Instagram, yang telah menarik perhatian netizen.

Menerusi posting tersebut, pelakon berusia 27 tahun itu telah meluahkan perasaan kecewa dan sedih terhadap sikap segelintir manusia yang suka melihat orang lain jatuh.

Muat naik tersebut seolah-olah ditujukan kepada seseorang, mungkin ia berkait rapat situasi yang berlaku kepada dirinya.

View this post on Instagram

Tak faham dengan sesetengah manusia dia lebih suka nak tengok orang lain jatuh. Mungkin itu kepuasan untuk dia. Selagi dia boleh buat dia buat. Dia mungkin lupa, pangkat atau power yang dimiliki semuanya kerana rezeki yang Allah bagi pada dia. Tapi dia gunakan power yang dia ada untuk sekat rezeki orang lain. Dia fikir rezeki seseorang tu di tangan dia. Dia lupa, rezeki dia sendiri pun dari Allah. Tu je la nak cakap. Bersihkan lah hati. Kita buat kat orang, Allah balas kat kita. Cuma cepat atau lambat. Tuhan tu adil, sometimes dia balas pada anak2 kita esok ni. Jangan terlalu selesa bila berada di atas. Bila bila sahaja Allah boleh tarik. Tapi jangan risau. Dia sekat rezeki kita kat sini, Allah bagi rezeki kat situ. Sebab tu hati dia tak pernah nak bersih, ingat dia sekat boleh nampak orang tu jatuh, tapi orang tu dapat rezeki tempat lain pulak.. 😉 Takpa la, kita tengok la sampai bila ja boleh buat kat orang! 😁 #cleanseyouheart #cleanseyoursoul

A post shared by @ ruhainies7 on

“Tak paham dengan sesetengah manusia…dia lebih suka tengok orang lain jatuh. Mungkin itu satu kepuasan untuk dia. Selagi dia boleh buat dia buat. 

“Dia mungkin lupa, pangkat atau power yang dimiliki semuanya kerana rezeki yang Allah bagi pada dia. Tapi dia gunakan power yang dimiliki semuanya kerana rezeki yang Allah bagi pada dia. 

“Tapi dia gunakan power yang dia ada untuk sekat rezeki orang lain. Dia fikir rezeki seseorang tu di tangan dia. Dia lupa, rezeki dia sendiri pun dari Allah. Tu je la nak cakap…,” ujar Ruhainies.

Pelakon drama Hello Mr. Perfect itu turut menasihati individu itu supaya bersihkan hati kerana kifarah itu wujud dan boleh terjadi pada bila-bila masa sahaja.

“Kita buat kat orang, Allah balas kat kita. Cuma cepat atau lambat. Tuhan tu adil, sometimesdia balas pada anak2 kita esok ni,” ujarnya.

Tambah pelakon kecil molek itu lagi, walaupun rezeki kita disekat namun Tuhan sentiasa ada untuk memudahkan segala urusan kita.

“Dia sekat rezeki kita kat sini, Allah bagi rezeki kat situ. Sebab tu hati dia tak pernah nak bersih, ingat dia sekat boleh nampak orang tu jatuh, tapi orang tu dapat rezeki lain pulak…

“Takpa la, kita tengok la smapai bila ja dia boleh buat kat orang!,” ujar pelakon manis itu.

Sabar dengan ujian yang Tuhan bagi…

Menjengah ruang komen, rata-rata netizen memberi kata-kata semangat buat Ruhainies agar aktres jelita itu tidak mudah putus asa dan terus melangkah kehadapan.

Berdoa semoga dijauhkan orang2 macam tu…

Setiap kesabaran pasti ada hikmahnya…

Sumber :Instagram Ruhainies 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Advertisement



Trending