Connect with us

Lokal

Dituduh pedofilia, gara2 buat ‘Pick-up line’ dekat budak perempuan bawah umur

Ayat pick-up line memang selalu menjadi senjata para jejaka untuk memikat hati si gadis, namun terkadang ayat itu digunakan hanyalah sekadar menjadi bahan gurauan.

Orang kata kalau nak bergurau biarlah kena pada tempatnya, salah gurau buruk padahnya. Maka itulah yang terjadi kepada sekumpulan pemuda yang dituduh sebagai pedofilia gara-gara membuat ayat pick-up line dengan kanak-kanak perempuan.

Mak! Abang ni minta air I love You

Video yang mula tular itu asalnya dimuat naik di akaun twitter oleh salah seorang daripada sekumpulan pemuda, manakala kanak-kanak perempuan yang sedang mengambil pesanan adalah anak kepada pemilik kedai makan tersebut.

Ingat kelakar ke weh?

 

Agak2 la weh, nak flirt dengan budak kecik

Pemuda yang menggunakan nama akaun Fitros itu telah menerima kecaman hebat daripada netizen, apabila dia rakan-rakannya dituduh sebagai pedofilia kerana mengurat budak bawah umur.

Budak serius nampak macam tak selesa

Sampai panggil mak dia kot, nampak sangat dia tak suka

Jangan normalkan benda yang tak patut

Ada juga berpendapat, perkara seperti bahaya jika dipandang remeh kerana ia boleh menggalakkan lagi gejala pedofilia yang kini bukan lagi asing dalam negara kita.

Gerak badan budak tu boleh nampak dia tak selesa sangat

Sebab ada adik perempuanĀ  la jadi bitter lepas tengok video ni, tak lawak yer

Dah padam Tweet dan terus private akaun lepas kena kecam

Difahamkan pemilik akaun tersebut telah bertindak memadam tweet tersebutĀ  apabila telah begitu ramai memberi reaksi negatif terhadapanya.

Sumber : Twitter Fitros

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending