Connect with us

Viral

Duduk serumah tak nikah, makcik naik angin hempuk teman lelaki anak pakai handbag

Masalah kerosakkan akhlak dalam kalangan remaja nampaknya semakin tidak dapat dibendung. Masalah sosial seperti melakukan maksiat dan bersekedudukan dalam kalangan remaja Melayu terutamanya seakan bukan lagi sesuatu yang aneh.

Jika semalam, seorang jururawat didakwa tinggal serumah dengan suami orang hampir empat bulan, kali ini pula kisah seorang gadis dan teman lelaki tinggal serumah tanpa sebarang ikatan serta hidup dalam buruan ah Long.

Duduk serumah tak nikah, pinjam ah long lagi!

Menerusi satu rakaman video viral di Twitter sejak semalam, seorang ibu telah memarahi teman lelaki anak perempuannya kerana merosakkan dan menyusahkan gadis itu.

Video itu dimuat naik oleh Aush Abdul diperoleh daripada TV Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) memperlihatkan serbuan yang dibuat oleh pihak PPIM dan keluarga gadis itu ke atas seorang lelaki.

Sanggup hidup macam ni, nak bela anak orang!

Menerusi video yang dikongsi, jelas kedengaran bahawa mereka telah tinggal bersama tanpa nikah dan meminjam wang daripada ah Long untuk meneruskan kehidupan berdua. Selain itu juga, ibu kepada gadis tersebut seakan tidak dapat menahan sabar apabila teruk membelasah dan memarahi teman lelaki anaknya.

Benda sebelah tangan tak akan berbunyi

Menjengah keruangan komen di posting itu, rata-rata netizen telah tampil menurunkan maklum balas yang pelbagai terhadapĀ  kes dan video itu. Ada yang merasakan bahawa pasangan kekasih itu keduanya salah dan tidak wajar hanya teman lelakinya sahaja yang disalahkan.

Namun begitu, ada juga yang mengatakan bahawa lelaki seperti dalam video tersebut sememangnya harus dikenakan tindakan undang-undang kerana menghancurkan masa hadapan seorang gadis.

Mula2 geram tapi part kena hempuk tu nak tergelak

Perempuan pun salah

Sumber : Aush Abdul

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending