Connect with us

#pop

Episod ke-11 drama Sweet Dreams buat emosi penonton macam ‘roller coaster’

Demam drama bersiri Sweet Dreams yang diteraju oleh Mira Filzah, Ben Amir dan Sean LJE sudah pun menjangkau episod ke-11 di kaca televisyen.

Bersiaran dari hari Isnin hingga Khamis di Astro Ria jam 10 malam, drama arahan Michael Ang ini telah mencetuskan fenomena sejak hari pertama ditayangkan.

Dengar & terjemahkan luahan hati

Pada episod yang ditayangkan semalam, rata-rata peminat drama itu telah berasa sangat tersentuh dalam satu babak melibatkan Ben Amir, Sean LJE dan Mira Filzah yang benar-benar meruntun hati.

Menerusi babak tersebut, watak Puteri lakonan Mira telah berkomunikasi dengan Qash lakonan Ben Amir dalam bahasa Isyarat dengan meluahkan isi hatinya dan diterjemahkan oleh Carl.

View this post on Instagram

Salam semua! Akhirnya I boleh post clip ni. One [email protected] fav scene! Tq so much to @seanlje @mfmirafilzah @benamirr @yusuf_bahrin for making this scene work! And Kalau u all nak tahu mira n Sean practice so hard for this scene kat belakang dinding! So guys I tahu u both practice so hard for this scene n Tq so much. And another secret for u all @seanlje hampir tak buat drama ni Tapi Alhamdullilah dia dpt buat jugak and I am proud of his performance! Malam ni Jgn lupa 10pm di Astro Ria n RiaHD Luv u all! MEGADRAMA SWEET DREAMS Bermula 5 Ogos 2019. Setiap Isnin-Khamis | 10 malam Hanya di Astro Ria dan RiaHD Diinspirasikan daripada Novel Sweet Dreams karya @aciklana Dibintangi oleh @mfmirafilzah @benamirr @seanlje @ninajuren @yunarahim @naszsally @yusuf_bahrin @pu_azman @didiastillah @royazman30 #dramaSweetDreams #SweetDreams

A post shared by Michael Ang (@michaelang38) on

Babak tersebut telah dimuat naik oleh pengarah Sweet Dreams di Instagram dengan menyatakan bahawa itu adalah scene paling sukar dilaksanakan dan telah menjadi kegemarannya selepas ia berjaya diselesaikan.

Trending malam tadi

Namun begitu, sejak semalam, nama watak yang dibawa oleh Sean LJE telah trending di Malaysia kerana begitu menyentuh hati. Dia telah  menterjemahkan isi hati Puteri kepada Qash Adam sedangkan dia sendiri menaruh hati terhadap Puteri.

“Tuhan bagi apa yang kita perlu, bukan yang kita nak”

Sementara itu, di Twitter, ramai netizen yang mengulas episod tersebut dengan mengatakan bahawa babak yang dimainkan oleh Sean pada episod ke-11 benar-benar sedih kerana terpaksa melepaskan orang yang dicintai.

 

Sanggup tengok ulang2

 

Emosi tengok episod semalam

Aduh sakit pedihnya

 

 

Siap ada yang buat pool

 

Terdahulu, drama bersiri yang diadaptasi daripada novel Sweet Dreams tulisan Aciklana ini telah memberikan impak tersendiri kepada penonton kerana mengetengahkan sesuatu yang berbeza dalam jalan ceritanya.

Sumber : Micheal Ang, Twitter

 

 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending