Connect with us

Trending

FANPEKKA Malaysia, taman permainan berkonsepkan ‘Finnish’ raikan ulang tahun ke-3 bersama anak yatim

Sebut sahaja mengenai AEON, pastinya terbayang pasaraya yang menawarkan harga yang berbaloi-baloi, disamping menyediakan pelbagai pilihan barangan dan kemudahan dibawah satu bumbung.  Tapi ramai sebenarnya tidak tahu bahawa, AEON Fantasy merupakan anak syarikat AEON Group yang beroperasi khas bagi kemudahan hiburan di pusat membeli belah.

AEON Fantasy Malaysia telah bawakan satu taman permainan indoor bertemakan Finnish yang beroperasi di AEON Tebrau, sejak tahun 2016 lagi. Taman permaianan yang berkonsepkan negara Finland ini, menerapkan budaya dan pendidikan buat kanak-kanak dengan pendekatan yang lebih menghiburkan.

Raikan ulang tahun ke-3 pembukaan!

Pada 27 Oktober lepas, FANPEKKA Malaysia telah meraikan ulang tahunnya yang ketiga bertempat di AEON cawangan Tebrau City, Johor.

Oleh itu, FANPEKKA telah membawakan khas 60 orang kanak-kanak dari Pusat Jagaan Kasih Setinggi dan Pertubuhan Anak Yatim Arr-Rayyan, bagi bersama-sama meraikan sambutan ulang tahun pembukaan mereka pada tahun 2019.

Pelbagai aktiviti menarik yang disediakan

Majlis ulang tahun ketiga FANPEKA Malaysia ini telah diselitkan dengan pelbagai aktiviti sampingan yang menarik buat pengunjung, terutamanya kanak-kanak yang berkunjung.

Kanak-kanak yang hadir, sudah tentunya amat teruja dengan persembahan khas yang menampilkan tiga maskot comel iaitu Tontty, Titto dan Rolly di Magical Town. 

Selain persembahan yang santai, aktiviti memotong kek, fun games dan juga store tour malah turut disedia untuk memeriahkan suasana. Memang syok habis!

Diperbaharui dengan lebih menyeronokkan

Pada tahun ini, FANPEKKA di AEON Tebrau City telah bertukar dan berwajah baru!

 Taman-taman permainan FANPEKKA ini telah diperbaharui dengan kemas yang lebih menarik dan berbeza dari sebelum ini. Selain mengubah dekorasi dalaman, alatan permainan juga telah dinaik taraf  untuk memberikan pengalaman bermain yang lebih hebat, khas buat pelanggan di FANPEKKA.

Ada sesuatu yang unik menanti!

FANPEKKA menyatakan bahawa pada tahun ini, mereka telah menyediakan sesuatu kelainan buat pengunjung pada tahun ini. Beberapa unit bilik tambahan telah disedikan yang khusus hanya  yang untuk berparti, bilik khas untuk trampolin, bilik fluffy ballon dan writeable light walls. 

Dengan pembaharuan dan tambahan yang dilakukan, semestinya dijamin dapat menambah keseronokan yang berganda buat pengunjung di FANPEKKA AEON Tebrau City, Johor.

Teringin nak masuk, apa yang perlu tahu?

Pada umumnya, taman permainan indoor ini dibahagikan kepada 6 zon yang berlainan yang sudah pastinya mempunyai tarikan yang tersendiri. 6 zon utama ini adalah Lastern Castle, Lastern Ocean, Assambly Leikkimokki, Role Play, Toy Corner dan Workshop. 

Pastinya, konsep taman permainan indoor ini sangat sesuai untuk hiburan seisi keluarga. Senang cerita, belajar sambil bermain dengan cara yang lebih santai.

Tertanya-tanya harga tiket?

Bayaran bagi kemasukan yang pertama, hanya dikenakan sebanyak RM12 untuk dewasa dan RM62 kepada kanak-kanak. Jangan risau! Korang boleh bermain di FANPEKKA tanpa had masa yang ditetapkan. Macam mana? Berbaloi tak?

Tunggu apa lagi, cuti sekolah dah dekat. Apa kata bawa anak-anak ke FANPEKKA di AEON Tebrau City, Johor untuk rasai pengalaman bermain sambil belajar di taman permainan Indoor yang berkonsepkan Finnish ni. Mesti cuti sekolah anak-anak jadi lebih bermakna.

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Trending