Connect with us

Viral

Gadis habiskan Masters ‘on time’, bukti peminat K-Pop juga dapat raih Anugerah Naib Canselor!

Bagi individu yang meminati muzik K-Pop, pasti kecewa sekiranya dilabelkan sebagai seorang tidak matang dan sering mengabaikan pelajaran. Penat-penat menelaah buku, suka hati je tuduh macam tu kan!

Berikutan itu, seorang graduan Ijazah Sarjana Teknologi Rekaan dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) membidas kenyataan tersebut dengan memuat naik sebuah posting di laman sosial Twitter.

Baru-baru ini, Puteri Ariana berjaya merangkul Anugerah Naib Canselor dengan berkongsi sekeping gambarnya ketika menggayakan jubah konvokesyen.

“Mana tweet kata orang minat KPOP tak matang? Saya menamatkan Ijazah Sarjana tepat pada masanya sambil meminati EXO, bersama-sama dengan Anugerah Naib Canselor,” tulisnya.

Posting tersebut menjadi tular di Twitter dengan diulang kicau sebanyak 2,149 kali dan lebih 4,700 tanda suka serta pelbagai komen netizen.

Walau bagaimanapun, terdapat segelintir individu yang ‘bitter’ apabila mempersoalka kaitan antara kematangan dengan anugerah yang diperoleh itu.

Apa kaitan matang dengan you habis study?

Rilek la sis!

Takde siapa kisah kau minat siapa!

Namun masih ramai mengucapkan tahniah atas kejayaan berkenaan sekaligus mengubah persepsi negatif terhadap peminat K-Pop.

Tahniah sis!

Nicenyaaa Ariana!

Kejayaan ini untuk ibu bapa saya!

View this post on Instagram

Finally, Alhamdulillah to Allah SWT for allowing me to graduate one more time . I have never cried during my convocation, this time around I did . Maybe because I finally got to wear that beautiful pink sash. Or maybe just the fact that I made it through . I cried the moment I saw my parents , because none of this would be possible without them . I truly hope I have made them proud of me one more time . Thank you mom and dad for the endless love and support . This one is for you ! I love you ibu ayah ❤️ . #convocation #uitmdihatiku #mastersdegree #achievetheimpossible

A post shared by Its Ariana' (@itsputeriariana) on

Asalkan pandai urus diri

Sumber : Twitter Puteri Ariana

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Trending