Connect with us

Selebriti

Gara2 kecam konsert Blackpink, peminat fanatik serang Abby Abadi ungkit kisah silam

Semalam telah berlangsungnya Konsert Blackpink Word Tour 2019, yang diadakan di Stadium Malawati Shah Alam. Kehangatan konsert tersebut masih lagi diperkatakan oleh orang ramai apabila kemunculan kumpulan K-pop popular itu nyata telah menggamatkan suasana.

Namun di sebalik persembahan kumpulan Blackpink, pelakon popular Abby Abadi telah meluahkan ketidakpuasan hati terhadap pemakaian empat ahli kumpulan Blackpink yang disifatkan menjolok mata.

Seperti kebanyakan sedia maklum, Malaysia mempunyai garis panduan etika pemakaian kepada mana-mana artis luar negara yang ingin mengadakan persembahan di Malaysia, iaitu tidak dibenarkan berpakaian menjolok mata.

Aik, Blackpink datang Malaysia takde nak buat demo ke?

Luahan daripada Abby Abadi telah menerima pelbagai respons daripada netizen, ada yang bersetuju dengan teguran daripada pelakon itu.

Mahupun, ada yang menyangkal dengan mendakwa kumpulan K-pop Korea tersebut bukanlah Muslim, maka tidak sesuai untuk menegur.

Namun, apa yang menarik perhatian ramai adalah apabila wujudnya balasan komen daripada peminat fanatik Blackpink yang menyelar teguran daripada Abby Abadi.

Perbahasan dan balasan komen daripada Abby dan netizen nyata telah berpanjangan apabila mereka menyentuh zaman silam Abby Abadi sewaktu belum berhijab.

Dulu masa Elite pun, Abby seksi jugak!

Baru berubah, bajet agama macam penuh di dada!

Jangan tahu condem je Abby!

Ni negara Islam, dik!

Tegur dulu kawan2 Abby kat Gerak Khas tu!

Peminat fanatik K-pop tak boleh terima teguran…

Selepas berlaku perbahasan antara Abby Abadi dan netizen, rata-rata mereka kecewa dengan sikap anak muda yang tanpa segan silu membalas kembali teguran Abby Abadi dengan tidak beradap.

Sumber : Instagram Abby Abadi

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending