Connect with us

Viral

Gelar Elly Mazlein ‘kereta terpakai’, lawak AC Mizal buat netizen meluat

Malam tadi, telah berlangsungnya Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2019 yang ke 32. Sudah dijankakan, setiap tahun anugerah ABPBH ini akan berlangsung dengan sangat meriah terutamanya dengan kehadiran dan sorakan daripada para penyokong serta  fan club artis kegemaran mereka.

Bukan setakat itu, ABPBH juga sering kali tak pernah gagal untuk menampilkan gandingan hos yang mantap untuk memeriahkan acara tersebut. Tahun ini, Dato’ AC Mizan dan Elly Mazlein telah dipilih dan digandingkan bersama untuk mengacarakan anugerah tersebut.

Panggil Kak Lina used car?

Bagi sesiapa yang menonton anugerah tersebut sama ada ditelevisyen dan secara langsung, pastinya terhibur dengan lawak jenaka oleh kedua-dua pengacara ini. Namun disebalik lawak jenaka berkenaan, dikatakan Dato’ AC Mizan tidak peka dan berjenakan menyentuh hal sensitivity peribadi Elly Mazlein .

Ekoran dari kejadian berkenaan, seorang netizen telah memuat naik balik sebuah petikan video yang menyatakan bahawa Dato AC Mizan berjenaka kasar dengan Elly Mazlein ataupun mesra dengan Kak Lina Pom Pom.

Tapi Kak Lina tak kisah pun…

Elly Mazlein turut memuat naik clip berkenaan di laman Instagramnya. Jelasnya, dia tidak kisah langsung dengan jenaka oleh Dato AC tersebut dan menyuruh orang ramai agar bertenang.

View this post on Instagram

Jgn sensitive sgt.. kite chill chill sejuk sejuk ya 🤣🤣🤣🤣🤣 . #ABPBH32

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

“Jangan sensitive sangat.. Kita chill chil sejuk sejuk ya.” Katanya.

Nak buat lawak pun agak-agaklah!

Namun, penyataan Dato AC Mizan yang mengatakan Elly Mazlein sebagai used car, telah mencetuskan kemarahan netizen dan mengatakan pengacara tersebut melawak dengan agak keterlaluan.

Muka kak line berubah kot!

Benda live.. Satu Malaysia tengok!

Nak melawak pun beragaklah…

Siap berjanji bagai haritu…

 

Mungkin Dato AC tidak bermaksud sedemikian dan cuma melawak sahaja. Mungkin dia juga terlepas pandang hal-hal yang menyentuh sensitivi kan? Maklumlah, rakyat Malaysia sekarang ni tak gemar jenaka-jenaka yang menyentuh hal peribadi dan fizikal orang lain.

Sumber: Nasir Pasir.

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Trending