Connect with us

Viral

Ibu bertarung nyawa di hospital tapi majikan tak luluskan cuti, lelaki ini luah perasaan di Twitter

Bukan mudah seorang anak membahagikan masa antara keluarga dan tanggungjawab terhadap kerja, namun pastinya keutamaan akan lebih diberikan kepada keluarga.

Baru-baru ini tular di Twitter apabila seorang lelaki yang dikenali sebagai Hanafie, telah meluahkan ketidakpuasan hati terhadap majikannya yang tidak mahu meluluskan cutinya bagi menemani ibunya yang akan menjalani pembedahan mata, atas alasan dia baharu sahaja bekerja.

Ikuti thread dari Hanafie yang telah dimuat naik di Twitter.

Ibu ada saraf mata operation 50/50, Bos kata tak serius

PM Bos minta luluskan cuti, siap bagi gambar mak, tapi masih tak diambil endah

Menurut Hanafie dia telah meminta kebenaran daripada majikannya, namun tidak dipedulikan malah mengganggap pembedahan mata ibu Hanafie bukanlah suatu yang serius.

Tidak sanggup meninggalkan ibu, Hanafie masih berkeras untuk menjaga ibunya yang telah dimasukkan ke wad untuk menjalani pembedahan, walaupun cutinya tidak diluluskan.

Tak payah dulu, awak baru kerja mak mesti faham…

Ibu dah selesai bedah sebelah mata, terima kasih doakan…

Kerja boleh cari, tapi mak ada satu je kat dunia ni…

Tweet Hanafie telah mendapat perhatian netizen, yang turut bersimpati dengan nasib yang dialaminya.  Netizen juga turut meluahkan rasa marah terhadap majikan yang disifatkan tidak timbang rasa terhadap situasi pekerja.

Cara mohon cuti tak nampak profesional, sebab tu Bos tak amik serius

Namun ada juga netizen yang menegur cara perbualan Hanafie yang dilihat tidak profesional dan kurang penjelasan kepada majikannya.

Saya dah explain dia masih berkeras…

Pihak majikan seharusnya lebih peka terhadap masalah yang dihadapi pekerja dan tidak seharusnya mereka mengambil sikap mementingkan diri.

Sumber : Twitter Hanafie_ganu

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending