Connect with us

Selebriti

“Ingatkan tahu ‘speaking’ jer…” – Terkejut netizen Cleo fasih Melayu, dulu bukan main pelat

Kalau sebelum ini puteri kedua kepada pelakon Que Haidar, Cleo dilihat kekok berbahasa Melayu, mana tidaknya anak berdarah kacukan ini sudah terbiasa menggunakan bahasa Inggeris di rumah.

Namun si ayah tidak pernah putus asa untuk memastikan anaknya menguasai dua bahasa dengan baik, baik bahasa Inggeris mahapun bahasa Melayu.

Comel Cleo petah cakap Melayu macam makcik2

Baru-baru ini, satu muat naik video di Instagram Que Haidar menunjukkan kini Cleo yang dulunya pelat bercakap Melayu kini semakin fasih dan petah menggunakan bahasa ibunda dengan baik sekali.

View this post on Instagram

Ohhhh Sbb tu lah kalah.. ok2 paham.. 😘❤️

A post shared by Que Haidar (@the_haidars) on

Dua bahasa Cleo power!

Jika mendengar Cleo berbahasa Inggeris, pasti ramai yang makan hati kerana lenggok bahasa dan sebutan slang London, hampir tidak boleh percaya anak ini juga fasih berbahasa Melayu.

View this post on Instagram

Cleo Make Up Tutorials part 1

A post shared by Que Haidar (@the_haidars) on

Muka Mat Saleh cakap Melayu

Kelancaran Cleo berbahasa Melayu telah mencuit hati ramai, rata-rata netizen sangat kagum dengan kebolehan bahasa anak pelakon Que Haidar dan Linda Jasmine itu.

Ingatkan Cleo tak pandai cakap Melayu

Macam makcik2 la Cleo, makcik comel

Suke tengok dia cakap Melayu

Petah both language…

Ni yang best muka omputih cakap Melayu

Sumber : Que Haidar

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending