Connect with us

Trending

Ini topik-topik panas yang Makcik Bawang selalu gosipkan!

Siapa je yang tak kenal dengan Makcik Bawang? Senang je kalau korang nak detect persatuan makcik bawang ni! Kalau ada individu yang sesuka hati sentuh hal tepi kain korang, memang sah dah tu geng makcik bawang.

Kewujudan makcik bawang kadang-kadang boleh buatkan hidup jadi tak tenteram! Yelah, siapa je suka bila asyik dijadikan topik untuk membawang, kan?

Tambah-tambah lagi, kalau suami pergi kerja tak pun out station. Bukan main syok invite geng seperjuangan datang rumah!

Kalau korang nak tahu, ini merupakan 5 bahan basic dalam poket geng-geng makcik bawang untuk membawang setiap kali diorang open table.

#1 Gosip anak jiran sebelah

Bila start pasal anak orang lain, confirm-confirm lah ni point utama. Selalunya, makcik bawang ni suka membandingkan hal anak orang lain dengan anak mereka.

Paling common pasti akan sentuh pasal result exam, belajar di universiti mana? Kerja apa? Gaji berapa banyak? dan sehinggakan anak jiran sebelah tu nak kahwin pun, dia boleh port! Selalunya, alasan diberikan sebab mereka ni prihatin!

#2 Gosip artis, drama TV

Kalau dah asyik menempel depan TV tunggu drama pukul 7, dah tentu esoknya hal drama jadi topic membawang! Pelakon A tu berlakon kayu la, watak perempuan jahat tak guna lah, macam-macam lah!

Bukan setakat tu, makcik bawang pun akan follow IG pelakon, kekadang tu alasan nak tengok anak artis tu dah pandai bercakap ke belum.. atau bila pelakon A main kayu tiga belakang isteri! Almaklumlah nak cari bahan untuk membawang. Nak membawang kene research dulu.

 

#3 Kritik masakan orang lain!

Bila pasal masakan orang lain, makcik bawang adalah orang  yang pertama buat honest review! Cerewet mengalahkan Gordon Ramsay! Pasti ada je benda yang kurang.

Pastinya yang selalu jadi mangsa, sudah tentu anak-anak dara! Tak kena dengan selera dan tekak mereka, terus keluar ayat, “Kau ni, tak layak nak jadi menantu!” Ayat yang meruntun hati setiap anak dara yang baru berkecimpung dalam dunia masakan.

Ni belum sentuh lagi hal kenduri-kendara pakai khidmat katering. Kecoh terus dibuatnya!

#4 Mengumpat suami masing2!

Jangan pelik kalau geng-geng makcik bawang selalu bercerita pasal suami mereka. Ada masa mood baik, puji sanjung melambung laki masing-masing. Mana taknya, baru lepas dibelikan gelang emas meleret sampai ke siku.

Kalau datang ribut petir, segala macam keluar hanya kerana tak dapat beli set pinggang mangkuk macam jiran depan rumah.

 

#5 Gosip pasal Ayam Bawang Amma!

Haaaa, ini boleh dikatakan topik paling rare. Apa salah Ayam Bawang Amma sampai diorang boleh mengata?

Senang je! Sebab, Ayam Bawang Amma menu terbaru The Chicken Rice Shop ni, lagi lazat dari masakan makcik-makcik bawang sekalian.

Ayam Bawang Amma dicemburui Persatuan Makcik Bawang!

Pasti korang pelik, macam mana Ayam Bawang Amma boleh menggugat kedudukan makcik-makcik bawang!

Kerana resipi Ayam Bawang Amma ni sebijik macam masakan di rumah! Sudah tentu disediakan panas-panas, ditambah lagi dengan hirisan bawang merah serta dihidangkan dengan sos unik yang pasti memenuhi selera seisi keluarga.

Ayam Bawang Amma ini bakal menghantui korang bermula 12 September hingga 31 Oktober 2019 je tau! Tapi ingat masanya adalah amat terhad. Pastikan korang tak ketinggalan, kalau tak pasti rugi!

Sekarang ni, giliran korang pulak pergi ke The Chicken Rice shop!

Bawa je family dan kawan-kawan sekali. Bolehlah bersama-sama nikmati Ayam Bawang Amma sambil membawang sampai kenyang. 

Untuk keterangan lanjut tentang promosi-promosi semasa The Chicken Rice Shop, boleh lihat di sini.



Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Trending