Connect with us

Selebriti

Jadi ustaz berdasarkan jumlah follower IG? Aiman Bana dikecam beri fahaman salah

Mungkin ada yang masih belum mengenali siapa gerangan Ustaz Aiman Banna yang kini sudah mempunyai 312.4 ribu pengikut di Instagram, yang merupakan seorang penceramah bebas yang popular di media sosial.

Sebelum ini, Aiman Banna pernah menimbulkan kekecohan di media sosial mengenai kenyataan tentang hukum membeli followers. 

Terbaru, ustaz media sosial telah dikecam teruk netizen berikutan video sedutan ceramah yang mendakwa isi ceramahnya tidak mempunyai jawapan yang baik.

Jawapan langsung tak relevan dengan soalan, macam tengah buat lawak jer!

Soalan yang ditanya adalah berkenaan dengan Illuminati yang bermata satu, namun jawapan yang diberikan tidak relevan, sehingga ada yang mendakwa ustaz tersebut telah menyebarkan ilmu yang salah.

Malah, Aiman Banna juga sempat mengkritik penggunaan Iphone yang disifatkan sebagai dajjal, manakala Samsung pula sebagai syurga sedikit sebanyak boleh menyumbang kepada fahaman yang salah.

Rasanya dah boleh ambil tindakan, takut terpesong budak2 sekolah tu

Kebanyakan pengguna Twitter telah mengkritik ustaz media sosial itu, dengan mengatakan Aiman kurang merujuk kepada sumber yang sahih, sebaliknya hanya mengikut pandangannya sendiri.

Malah ada yang mencadangkan tindakan yang sewajarnya patut diambil, kerana isi ceramahnya boleh menyebabkan kekeliruan kepada pelajar dan remaja sepatutnya diberi bimbingan yang betul.

Aiman Banna tiada tauliah beri ceramah?

Salah seorang pengguna Twitter telah memuat naik status mendedahkan nama Aiman Banna tiada dalam senarai layak memberi ceramah, dan mendapati ustaz media sosial itu tidak mempunyai tauliah.

Siasatan akan dijalan terhadap Aiman Banna…

Nak bagi ceramah patut berpandukan hadis dan Quran, bukan ikut sedap mulut

 

Sumber : Instagram Aiman Banna, Twitter myjoe

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending