Connect with us

Trending

Jom rasai New Lifestyle bersama itik terbesar dunia “B.Duck” di Eco World, Penang

Sebut je tentang Eco World, mesti korang semua dah terbayang sebuah bandar yang berkonsepkan perumahan hijau! Jadi, minggu ini dekat  Eco Horizon Batu Kawan, Penang bakal mengadakan satu event untuk korang rasai sendiri pengalaman New Lifestyle tinggal di Eco World.

Jangan risau! Event ni sangat fun dan best kerana buat pertama kalinya, mereka bawakan B.Duck datang ke Malaysia!

Jom tengok itik gergasi kat Eco World

Secara ringkasnya, B.Duck ni merupakan sebuah rubber duck gergasi di dunia dan event ini akan mencatat sejarah dalam Malaysia Book of Record bertemakan B.Duck terbesar!

Mana taknya, kalau dah lebar mencecah 25 meter dan panjangnya pulak 23 meter. Dah tentu saiznya besar gila kan?

Bukan setakat tu, dianggarkan terdapat 10 unit patung B.Duck akan memaparkan konsep gaya hidup New Lifestyle di Eco Horizon ni. Confirm korang akan geram dengan gelagat dan aksi B.Duck ni!

Masuk je kat sana terus disambut…

Paling teruja, masuk je entrance nanti korang akan disambut dengan lambaian B.Duck setinggi 10 meter.

Bukan tu saja, korang dapat lihat satu lagi B.Duck terapung di Tasik Flamingo.

 

Banyak aktiviti menarik yang disediakan!

Jangan lepaskan peluang! Masa inilah sesuai untuk seisi keluarga meluangkan masa bersama-sama. Macam-macam aktiviti sampingan boleh disertai dan dilakukan bersama! Sebab inflatable play land yang disediakan sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa.

Ada juga board games, activity books, dan pembelian merchandise yang semuanya bertemakan B.Duck. Paling best, korang boleh meet and great bersama maskot B.Duck and Friends. 

Tapi maskot B.Duck and Friends akan muncul hanya pada hari sabtu dan ahad tau. Masa kemunculan dianggarkan pada pukul 12 tengah hari, 3, 5 dan 7 petang sahaja.

Hampir 10 ribu keping tiket dah di redeem!

Dah syok cerita pasal event B.Duck ni, pasti ramai tertanya-tanya pasal detail harga untuk tiket, kan?

Haaa, kalau nak tahu tiket untuk event ni diberikan secara percuma je. Tapi sebelum tu, korang kene register kat http://bit.ly/BduckReg terlebih dulu supaya nanti tak payah nak beratur panjang. Nanti korang akan diberikan entry wristband sebelum masuk ke play land.

Korang boleh ambil peluang ni untuk cipta bonding time bersama family dan kawan-kawan! Disarankan supaya datang awal agar tak ketinggalan semua acara dan aktivity best sepanjang event ni nanti.

Jadi, jangan lupa datang ke event B.Duck pada 16 Ogos hingga 16 September dan rasai sendiri kenikmatan New Lifestyle di Eco Horizon, Penang.

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending