Connect with us

Tips

“Kad pengenalan kita ada 50 fungsi. One of adalah ‘cash rebate’.” – Gadis ini kongsi cara untuk dapat ‘point’ ketika beli-belah

Mykad bukan sekadar kad pengenalan diri. Ia juga memenuhi ciri keselamatan terbaru dan mempunyai pelbagai aplikasi dari agensi kerajaan dan sektor swasta dalam satu kad tersebut.

Baru-baru ini seorang pengguna Twitter telah memuat naik status berkongsi tips mengenai MyKad yang memiliki 50 fungsi serta boleh digunakan dengan pelbagai cara terutama bagi mendapatkan cash rebate.

Okay deal tetap deal. Ni adalah video aplikasi cari jodoh. Hahahahaha. Tak tak. Ni adalah aplikasi untuk tahu kat mana boleh guna kat pengenalan bila shopping. Pergi play store, then download ‘MSS discover’.

Aplikasi ni membantu kat mana kita boleh guna kad pengenalan. Kat sini boleh check berapa duit kita. Apa barang yang boleh tebus bila point banyak dan macam macam lagi. Bentuk dia macam ni. Nak tahu duit dan point dalam i/c :

Duit : RM 11.23

Point : 168

Duit yang ada boleh tebus dekat kedai tu balik tanpa keluarkan sesen pun duit. Dalam gambar tu, duit sikit sebab dah tolak duit waktu makan haritu. So i use without keluarkan duit. Cuma bagi kad pengenalan i je.

Ni contoh how it work, pergi kat zoo negara, nak beli tiket tu keluarkan sekali dengan kad pengenalan. Dalam gambar ni 5% cash point, RM 1 spend dapat 2 point. Contoh tiket rm 10. Jadi bayar still rm10 and dalam i/c dapat :

Cash rebate = RM 0.50

Point = 20

Kerap berbelanja, kerap duit dalam i/c bertambah. Nanti boleh tebus dekat aplikasi ‘MSS discovee’ bahagian redeem. Ni contoh video kita orang guna kad pengenalan. Kita orang bayar guna kad pengenalan. Yang cakap tipu tu, ni bukti rakam sendiri. Menjimatkan.

Dekat mydin pun you boleh try, lepas je bayar kat counter, gi bawak resit and gi bahagian customer service redeem you punya point. Here’s bukti i redeem point dekat mydin.

Nak dapat semua ni, you hanya perlu aktifkan kad pengenalan je and it free of charge. Ni link : ada apa apa tanya je. Remember that :

Username adalah no kad pengenalan awak and password ingat lepas you daftar. Jangan risau, i dah try buat.

Sumber : Tyra Epily

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending