Connect with us

Selebriti

Kantoi makan di tempat awam, Zahirah & Aiman didakwa tak puasa?

Individu beragama Islam yang menikmati makanan dan minuman di khalayak ramai sepanjang Ramadan boleh disifatkan sebagai tidak menghormati mereka yang sedang berpuasa.

Tapi bercakap mengenai puasa, ada khabar angin mengatakan terdapat pasangan pelakon yang tidak berpuasa apabila secara terang-terangan makan di tempat awam.

Menerusi satu posting di laman Twitter, baru-baru ini rakan individu berkenaan memberitahu bahawa pasangan yang sedang hangat bercinta itu didakwa makan di sebuah kafe pusat beli belah di Singapura.

Posting berkenaan turut menyebut nama ZM & pasangannya, Aiman yang difahamkan dan berkemungkinan merujuk kepada Zahirah Macwilson serta Aiman Hakim Ridza.

“Rakan dari Singapura mesej saya semata² nak bergosip nak beritahu baru² ni ada pasangan artis Malaysia si ZM dan Aiman.

“Dua² ni tak puasa makan di cafe di one of exclusive mall di Singapura and my friend was like “Diorang ni tak puasa ke? Tak segan ke?”

“Haha.. Si ZM mungkin period tapi si Aiman? Period jugak ke?,” tulis individu tersebut petang semalam.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa syarat dan keadaan dalam Islam yang mengharuskan seseorang untuk berbuka puasa terutamanya bagi golongan bermusafir.

Katanya…

Kot…

Singapura takde van jenazah, sebab tu berani…

Namun perkara itu belum mendapat kesahihannya yang mungkin sekadar tuduhan daripada pihak tidak bertanggungjawab kepada pasangan tersebut?

Sumber : Lelaki Puaka

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending