Connect with us

Selebriti

“Kau bayar jurukamera tu ke?” – ‘Live’ solat Jumaat, Alif Satar masuk TV lagi

Sudah menjadi kewajipan kaum lelaki untuk menunaikan solat Jumaat. Disitulah tempat mereka berkumpul seminggu sekali bagi mendengar khutbah yang disampaikan oleh khatib.

Bagi selebriti serba boleh Alif Satar, sebelum ini wajahnya sering kelihatan menerusi saluran televisyen RTM1 ketika mengerjakan solat berkenaan yang disiarkan secara langsung.

Namun setelah beberapa bulan tidak muncul, penyanyi lagu Sesungguhnya Aku itu kembali lagi dengan berkongsi sebuah video yang dirakam oleh ibunya ketika melakukan solat Jumaat sebentar tadi.

View this post on Instagram

haaaaa😂 mum sent me this.. nampak macam nak ‘landing’ kan? takkk.. ni muka dok mendengar. salam jumaat gais!!! 🙏🏽

A post shared by Alif Satar (@alifsatar) on

“Haaaaa😂 mum sent me this.. Nampak macam nak ‘landing’ kan? Takkk.. Ni muka dok mendengar. Salam jumaat gais!!! 🙏🏽,” tulis selebriti berusia 29 tahun itu.

Rakaman video berdurasi 13 saat berkenaan menimbulkan kelucuan netizen dimana rata-rata cuba mengusik walaupun dia mengakui sedang khusyuk mendengar khutbah.

Tengah fikir nak makan apa ke?

Memang bayar jurukamera tu ke apa?

Nak tertidur ke tu?

Jurukamera memang cari you ke masa khutbah?

Alhamdulillah.. Semoga dirahmati!

Sumber : Alif Satar

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending