Connect with us

Trending

Kenapa travel naik kereta lagi best berbanding pengangkutan lain?

Kalau korang pergi travel ke mana-mana, pastinya ramai yang akan berbelah bahagi sama ada ingin travel menaiki kenderaan sendiri, ataupun menggunakan pengangkutan awam.

Namun, perasaan dan pengalaman travel menaiki kenderaan sendiri adalah berbeza sekali, jika menaiki pengangkutan awam. Apa tidaknya, menaiki kenderaan sendiri lebih santai dan tidak terikat kepada mana-mana peraturan.

Ini sebab kenapa lebih seronok travel naik kereta!

1. Lebih panjang masa perjalanan, lebih akrab dengan kawan2

Orang kata jauh pengalaman luas pemandangan. Pastinya, bila dah travel bersama dengan kawan, korang akan banyak habiskan masa di dalam kereta. Tidur, makan, dan berbual bersama rakan lebih seronok, oleh itu secara tak langsung hubungan korang dengan kawan-kawan akan lebih akrab.

2. Masa perjalanan yang lebih fleksible

Sebenarnya, ada banyak kelebihan jika korang travel dengan menaiki kenderaan. Pastinya korang dapat mengatur masa dengan sebaiknya, tanpa perlu berkejar-kejar atau tergesa-gesa.

Jadual masa perjalanan yang fleksible tanpa terikat pastinya akan membuatkan korang lebih enjoy ketika melancong. Boleh singgah-singgah sesuka hati gitew!

3. Bajet perjalanan lebih murah, boleh tong-tong duit!

Jika diteliti kembali, pengalaman bercuti bersama rakan dengan menaiki kenderaan berganda-ganda kali lebih jimat.

Mana tidaknya, korang boleh kongsi duit minyak kereta, penginapan dan makanan bersama-sama tanpa perlu mengeluarkan bajet berlebihan.

4. Perjalanan menjadi mudah dan lancar

Percayalah, perjalanan korang akan lebih lancar jika travel bersama kawan dengan menaiki kenderaan sendiri kerana ia akan mengurangkan kebarangkalian kenderaan korang breakdown.

Segalanya dapat diatur dengan baik, jika menaiki pengangkutan awam korang akan terdedah kepada pelbagai kemungkinan yang tidak dapat dijangka seperti bas rosak atau sebagainya.

Bagaimana untuk memastikan perjalanan korang lebih lancar? Ajak je diorang sertai kempen promosi Street Borne terbaru dari Caltex Lubricants Malaysia.

Yang menariknya kempen ni, memaparkan sistem pelincir enjin dan sistem pembersih bahan api melalui jenama dan produk seperti Havoline, Delo Sports dan Techron Concentrate.

Havoline yang berkualiti sesuai digunakan untuk enjin kereta dan motorsikal. Delo Sports pula sesuai untuk kenderaan 4X4 atau jenis SUV. Produk rangkaian Techron Concentrate pula sesuai digunakan untuk membersihkan sistem bahan api kenderaan enjin petrol (Techron Concentrate Plus) kenderaan diesel (Techron D Concentrate), ataupun enjin motorsikal (Techron Concentrate Plus for Motorcycles).

Bermula dari 1hb Mei hingga akhir Julai 2019, dengan pembelian pek promosi yang mengambil bahagian, pengguna akan mendapat cenderahati eksklusif seperti jaket, topi dan beg galas terhad di dalam pek promosi sementara stok masih ada tau!

 

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman utama www.Caltex.com.my/StreetBorne.



Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending