Connect with us

Viral

Layan suami bagai raja, Instafamous ini bayar ‘cash’ beli Ford Mustang untuk suami

Pastinya sebagai pasangan suami isteri, sifat saling bertolak ansur dan melengkapi satu sama lain menjadi rahsia keharmonian rumah tangga.

Begitulah yang boleh diibaratkan kepada pasangan suami isteri ini, apabila isterinya telah menghadiahkan sebuah kereta Ford Mustang kepada suami sempena hari lahir suaminya yang ke-30.

Menerusi muat naik di Instagram, Instafamous yang dikenali sebagai Cik Epal telah melakukan kejutan tersebut melalui sebuah video yang dirakamkan untuk suaminya.

Memang layan suami macam Raja!

View this post on Instagram

Video part 5 Surprise Birthday Jofliam . Selama aku berkahwin dan hidup serumah dengan @jofliam ni,apa yang aku nampak dia tak pernah berkira dengan aku. Dari zaman aku study sampai dah kahwin ni,aku memang jenis suka beli apa-apa guna duit sendiri.Tak suka nak mintak orang belikan apa2 kehendak aku. Tapi kadang-kadang dia yang tetiba nak belanja aku baju lah, kasut lah, perfume lah,handbag lah tanpa aku minta. . Orang kalau nak bagi, kita kena ambil. Rezeki jangan ditolak nokkk. Ehehe. Aku ni pulak jenis kalau orang tak berkira dengan aku, aku boleh berganda tak kan berkira dengan dia. . Kalau dia layan aku macam QUEEN πŸ‘Έ, aku berpuluh kali ganda boleh layan dia macam KING 🀴 . Aku tahu kemampuan dia. Aku tahu dia boleh beli sangat kereta Ford Mustang 5.0 GT ni. Cuma aku rasa kalau aku bagi hadiah kereta Ford Mustang 5.0 GT ni dekat dia dengan hasil duit usaha aku sendiri, maybe dia akan lebih hargai 😊 . Bersambung…

A post shared by Cik Epal 🍎 (@cikepal06) on

Tambah 10 ribu tukar ekzos!

Menurut Cik Epal, dia telah menambah untuk menukar ekzos semata-mata untuk memberi suaminya merasai perasaan sebenar memandu Mustang sambil membayangi watak dalam filem Bumblebee.

View this post on Instagram

Aku contact @ali_dtcmotors tarikh 12/1, birthday husband aku 28/1. Proses lama jugak sebab nak tunggu kereta colour kuning yang aku nak ni sampai Malaysia.Sebab aku suka kuning,Han pon suka sebab dia ingat bumblebee.πŸ˜‚ . So jumpa la Ali nak beli Ford Mustang 5.0 GT ni.Disebabkan kereta pon sampai lambat lepas tarikh birthday @jofliam .Last2 aku decide aku nak beli CASH.Senang.Laju pon laju malas fikir.Bila Ali dengar je, seram terus dia sebab risau πŸ˜…. . Aku nekad bayar cash dan dah bayar full dah pon.Just dia hold dulu duit aku sebab dia kata atleast biar melalui bank jugak. . Aku cakap dekat dia β€œSeminima loan pon takpe ni Ali asalkan dapat kereta cepat dan buat syarat.Birthday husband jauh dah lepas ni”.Punya tak sabar.Haha . Akhirnya,dapat jugak dan selesai semua.Sebab tu lah surprise @jofliam kali ni bukan tarikh exact birthday dia. . TQ Ali sebab banyak tolong I.Nanti I nak beli I punya kereta pulak lepas ni, I akan deal dengan U.Heee 😁

A post shared by Cik Epal 🍎 (@cikepal06) on

Bayar cash beli Mustang!

Namun apa yang menarik perhatian ramai adalah, Instafamous ini telah mendedahkan bahawa dia telah membeli kereta tersebut secara tunai untuk suaminya.

Pendedahan tersebut nyata telah mengejutkan netizen, mana tidaknya harga sebuah kereta Mustang dianggarkan berharga RM340,000 dan menyamai harga sebuah rumah di Malaysia.

View this post on Instagram

Semua benda yang aku buat dalam surprise birthday @jofliam semua aku bayar sendiri, tak ada satu pon yang sponsor. Tapi kalau aku suka hasil kerja orang, aku ok je nak share walaupon aku bayar. . Aku kalau travel atau ada benda penting yang jadi dalam hidup,memang aku suka buat video.Buat video untuk aku jadi kan kenangan. Memori tu kalau kita dapat capture, boleh lah nanti tunjuk dekat anak2 or cucu cicit piut akan datang πŸ˜‚. . Yang tanya pasal video, aku gunakan khidmat @firdauszulfaa . Aku suka kerja dengan dia. Dia senang dengar arahan aku dengan baik.Orang nya pon baik dan humble. . To Firdaus, I can see your potential. Memang U boleh pergi jauh.Kalau U jaga kerja-kerja U, tak mustahil U boleh jadi BIG NAME dekat Malaysia πŸ‡²πŸ‡Ύ satu hari nanti. Nanti dah jadi BIG, jangan lupa diri, jangan berubah, and be humble macam sekarang I kenal dengan U.Yang penting, jangan kekwat tau. Hahaha πŸ˜‚ . Btw, siapa nak tengok full video? πŸ™‹πŸ»β€β™€οΈ

A post shared by Cik Epal 🍎 (@cikepal06) on

Kalau dia layan aku macam Queen, aku akan layan dia macam King!

Rata-ratanya ramai yang memberikan respons, memuji pasangan suami isteri ini dan kisah tersebut memberikan inspirasi kepada netizen supaya menghargai pasangan masing-masing.

Takpe, marhen ni berangan dulu!

Moga murah rezeki suami isteri ni!

Sumber : Instagram Cik Epal

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending