Connect with us

Trending

Lelaki masuk showroom Aston Martin di KL dan ini layanan yang beliau terima

Selesai sahaja urusan di Maybank Innovation Centre, aku singgah ke Aston Martin Kuala Lumpur yang berada dibawah. Lama juga aku fikir nak masuk ke tidak, nak masuk ke tidak. Selama ini apa yang aku fikirkan meleset.

Ingatkan aku tidak akan dilayan kalau masuk ke showroom yang berprestij tinggi memandangkan kalau tengok aku atas bawah, atas bawah. Apa laa budak ini ada kan.

Soalan first aku tanya selepas aku tolak pintu, ¬†“Tumpang tanya, boleh masuk tidak?”

Perempuan yang duduk dekat bahagian receptionist menjemput masuk dengan penuh senyuman.

Start kaki aku jejak masuk ke showroom itu, aku dilayan dengan sangat baik seperti mana aku mahu beli sebiji buat peram dekat rumah. Dari bab kereta kami sembang sampailah bab tudung Vivy Yusof yang kena kecam. Antara beberapa info yang aku dapat selama hampir 20 minit rasa tak nak balik dari showroom itu.

1. Bentley telah membeli Aston Martin .
2. Harga sebuah Aston Martin Vanquish ialah RM2.4 juta.
3. Kereta ini 4 seater walaupun daripada luar nampak macam 2 seater
4. Satu seat kereta memerlukan masa hampir 20++ jam untuk disiapkan
5. Kereta ready-stock boleh diambil dalam tempoh 2 minggu, manakala kereta customize memerlukan masa sehingga 6 bulan untuk disiapkan.

Aku ada tanya dia satu soalan, – “Macam mana sales kereta macam ini ya?”.

Puan Nurul menjawab, “Kereta Aston Martin memang rare dekat Malaysia ini. ¬†Boleh kira dengan jari. Showroom ini baru sahaja dibuka pada September tahun lepas.

Kebanyakkan kereta yang ada sebelum showroom ini dibuka, owner kereta itu sendiri yang bawa masuk kereta itu sendiri. Kereta-kereta mewah sebegini memang ada orang peminatnya sendiri. Kami berharap dengan adanya showroom ini jumlah kereta ini di Malaysia akan meningkat”.

Terima kasih Puan Nurul kerana melayan aku macam aku nak beli sebiji kereta Aston Martin ini. Showroom ini dibuka pada Isnin-Jumaat (9.00 pagi – 6.00 petang) & Sabtu (10 pagi – 3 petang), Ahad (Tutup). InshaAllah, hari ini datang tengok, siapa tahu esok lusa datang hendak beli pula. Amin!

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending