Connect with us

Selebriti

“Move on jelah, hidup bahagia dengan pilihan!” – Ibu Dayana ‘warning’ Naim Daniel?

Lagu Sumpah yang menjadi siulan ramai nyanyian Naim Daniel, sebenarnya mempunyai kisah yang tersendiri.

Baru-baru ini nama pelakon dan penyanyi ini disebut di Twitter, selepas satu petikan video temubualnya bersama DJ Nazz dari Gegar FM berbicara perihal isi lagu Sumpah.

Saya doakan dia bahagia!

BEGITU BEGINI DJ NAZZ BERSAMA NAIM DANIEL

Pembabitannya dalam industri muzik tanah air belum lagi dihimpit dengan apa-apa kontroversi. mendaki sedikit demi sedikit, mari kita tebak hati dan perasaan Naim Daniel saat ini. Jom layan #BegituBeginiDJNazz #PermataPantaiTimur

Posted by GEGAR on Tuesday, July 2, 2019

Apa yang menarik perhatian warga di Twitter adalah apabila Naim kelihatan sebak dan seolah-olah kehilangan kata apabila berbicara tentang insan di sebalik lagu Sumpah.

Dia mengakui insan di sebalik lagu tersebut adalah bekas kekasih hatinya yang sudah lama bertapak, namun terpaksa memutuskan perhubungan di atas sebab-sebab tertentu.

View this post on Instagram

*drop your emoji below*

A post shared by Naim Daniel (@naimdanielx) on

Kepada awak, Selamat Pengantin Baru!

Naim juga sempat mengucapkan ucapan ‘Selamat Pengantin Baru’ kepada bekas kekasihnya yang dipercayai melangsungkan perkahwinan pada minggu yang sama rakaman video tersebut diambil.

Walaupun Naim tidak pernah menyebut nama bekas kekasihnya, namun netizen sudah mula berteka-teki dan mengatakan Dayana adalah bekas kekasih penyanyi itu.

Naim dulu dengan Dayana?

Dulu Naim suka tulis puisi, ND -Naim Dayana?

Dah lama Follow Naim..

Bila tak boleh move on, macam ni jadinya?

Cakap-cakap ini hanya menjadi bualan gosip peminat yang sudah lama mengikuti perkembangan Naim Daniel.

Namun perkara ini menjadi hangat apabila ibu Dayana telah memuat naik status penjelasan di Instagram, yang seolah-olah ditujukan kepada Naim Daniel.

View this post on Instagram

Kisahnya bila sibuk semua kt twitter petik nama princess sy, wah.. kisah baby pian berulang kembali ke ? Nk tergelak pun ade, jgn lah nk ambil kesempatan atas apa yg berlaku sekarang, nak lariskan sesuatu jgn guna nama org.. Pakai nama dan kaki sendiri. Jgn bg org pulak bukak pekung kita.. Kita dh buruk biarlah kita buruk sorang, jgn ajak org burukkan org yg baik .Move On je lah.. Hidup lah bahagia di samping pilihAn awak tu. Pesan sy satu je.. Jgn jolok sarang tebuan.. Duk diam2 buat hal sendiri.. cakap jgn belit2 sbb setiap percakapan Allah akan hisab.. kt sana satu pun takkan terlepas.. Pd yg mengumpat kt mana2 socmed pasal Dayana sbb kerana terdengar pengakuan hamba Allah ni ( konon artis ) kamu dh bg pahala kt Dayana.. Alhamdulillah.. jmpa kt Akhirat sana.. #kisahbangang #sembangtaik #pusingmacamkelingcakap #sumpahmatikautakkanbolehlupe #lupadarat #bbupeuw

A post shared by Aida Daud (@aidacdaud) on

“Move On je lah.. Hidup lah bahagia di samping pilihAn awak tu. Pesan sy satu je.. Jgn jolok sarang tebuan.. Duk diam2 buat hal sendiri.. cakap jgn belit2 sbb setiap percakapan Allah akan hisab.. kt sana satu pun takkan terlepas..”

“Pada yg mengumpat kt mana2 socmed pasal Dayana sbb kerana terdengar pengakuan hamba Allah ni ( konon artis ) kamu dh bg pahala kt Dayana.. Alhamdulillah.. jmpa kt Akhirat sana.”

Ibu Dayana turut meminta pihak yang telah menabur fitnah, serta mengaitkan nama anaknya supaya berhenti berbuat sedemikian dan memperjelaskan perkara tersebut, bukan hanya berdiam diri seperti mengiakan sahaja kata netizen.

Sumber : Twitter AidaCdaud

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending