Connect with us

Trending

Muka ‘breakout’ teruk! Pengantin ini sempat pulihkan wajah sebelum majlis perkahwinannya

Pastinya setiap bakal pengantin ingin mencari jalan keluar daripada masalah kulit wajah ‘breakout‘. Apatah lagi apabila memikirkan diri bakal diperhatikan ramai ketika majlis persandingan, pastinya perasaan malu akan hadir jika masalah kulit wajah tidak diatasi.

Jika anda mengalami breakout yang teruk, bawa bertenang dahulu. Cuba ikuti perkongsian daripada seorang gadis ini di Facebook, tentang rawatan yang dilakukan bagi memulihkan wajahnya.

Kini, kulit wajahnya semakin pulih dan berseri sebelum tiba majlis perkahwinannya.

Berseri-seri wajah Wanie semasa di hari bahagia.

Dulu muka Wanie teruk sangat!

Hi semua, disebabkan ramai yang DM wanie lagi tanya macam mana muka wanie boleh okey balik. So entri kali ini wanie bagi hampa tengok gambaq gambaq time muka wanie breakout (sorry untuk gambar yang macam agak blurry, taktau pasaipa).

Okay entry kali ini jugak wanie akan jawab soalan2 femes yang hampa selalu tanya, so sila baca. Jangan lepaih ni ada yang dok dm lagi tanya benda yang sama. Rajin rajin sikit baca nah hampa.

Wajah Wanie ketika kulit muka breakout.

1.Kat mana hampa buat treatment?

Km buat treatment dgn Doktor Meena dekat Klinik Doktor Fauzi, Alor Setar, berdepan dengan UTC Kedah. (tu ada gambaq Doktor Meena dengan km)

Bersama Dr. Meena yang merawat Wanie.

2. Apa nama treatment hampa buat? And kos?

Treatment tu kalau hampa google nama dia, Chemical Peeling Treatment and kos treatment kami RM 150. Tapi depends masalah skin. Tak semua harga sama and dapat treatment yang sama. Tapi kalau kat KL harga dia lain nah. Ni harga kat Kedah.

3. Berapa kali hampa buat treatment?

Kami buat dua kali ja, which is sekali sebulan. And total kos untuk muka kami okay dari JERAWAT okay jerawat bukan parut, RM 300.

4. Sakit dak time buat tu?

Mestila sakit sebab Doktor Meena sapukan acid dalam 35% untuk matikan semua jerawat dekat muka. Tapi takpa boleh tahan. Beauty is pain kan.

5. Berapa lama hampa ambil masa recover?

Okay, kami ambil masa untuk muka kami hilang semua jerawat, tu dalam masa dua bulan ja. Sebab lepas treatment yang kedua, muka kami dah clear dari semua jerawat.

Wajah Wanie masa breakout teruk.

6. Hampa pakai apa untuk bagi hilang parut?

Ha lepaih dua bulan, muka kami dah okay dari jerawat, cara nak hilangkan parut, kami pakai Cosmoderm Cream 3000 i.u. Mana nak dapat? Guardian ada jual.

Kulit muka mula beransur pulih.

Selepas beransur pulih daripada masalah wajah breakout, gadis ini turut berusaha mencari kaedah terbaik untuk mengelakkan masalah kulit yang sama berulang lagi.

Gadis ini telah berkongsikan tips di Facebook, tentang bagaimana dia maintainkan kulit wajah supaya tidak naik jerawat kembali.

Hi, kalini wanie terpanggil untuk buat entry lagi pasal muka wanie dulu dan sekarang. So yang mana penah dm/inbox wanie, tapi wanie tak reply tu, boleh baca kat bawah ni. Sebab ni antara soalan2 yang tak terjawab.

1. Macam mana wanie boleh maintain muka dah tak naik jerawat?

Sebab sekarang wanie consisten guna Brightening Cream. Consisten okay consisten.

Wanie konsisten gunakan krim I-Secret.

2. Skincare apa wanie guna sekarang?

Wanie guna Brightening Cream dari I-Secret since tahun lepas. Gambaq cream tu wanie ada attachkan sekali.

3. Okay ka cream tu?

Sangat okay sebab semenjak wanie pakai cream tu, jerawat jarang naik, n muka pun nampak moist (ramai org yang cakap). Very recommended sangat!

Beransur pulih dengan produk ni.

4. Mana nak dapat cream tu?

Cream tu hampa semua boleh dapatkan di mana-mana farmasi atau boleh beli online dekat page I-secret (fb), kalau ig @isecret_malaysia.

5. Macam mana tau pasai cream ni?

Ada orang suggestkan. N so far memang recommended!

6. Lepas buat treatment wanie terus pakai ke?

Lepas buat treatment wanie pakai Cosmoderm, wanie ada crita kt previous post.

7. Berkesan ke?

Berkesan ke tidak hampa boleh nilai tengok muka wanie sekarang compare muka dulu.

Alhamdulillah, wanie happy dengan perubahan ini.

Sumber : Facebook Wanie Noordin

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending