Connect with us

Viral

Nak jimat punya pasal, lelaki ini ‘steady’ cuci kereta kasi licin dekat pam minyak

Pelbagai jenis perangai manusia, ada yang mengundang tawa namun ada juga yang menaikkan kemarahan, justeru untuk mengekalkan keharmonian itulah gunanya common sense.

Baru-baru ini telah tular beberapa video dan gambar seorang lelaki sedang mencuci kereta di stesyen minyak Petronas dan tindakannya mengundang rasa tidak puas hati netizen.

Menerusi perkongsian pengguna Twitter bernama Hilmi Adi Ruzaini, lekaki tersebut yang memakai kereta Honda dilihat dengan tanpa rasa serba salah mencuci kenderaannya dan tidak pun mengisi minyak kereta.

Siap tukar air tiga kali lagi…

Penang car wash hanya RM5?

Mungkin mahu berjimat dengan mencuci secara percuma, namun tindakannya mengundang rasa kurang senang pemandu lain yang mahu mengisi minyak di situ.

Malah difahamkan, kawasan pam minyak tersebut habis basah dan ditakungi air selepas lelaki berkenaan selesai mencuci keretanya.

‘Pakai Honda tak mampu pergi car wash ke?’

Rata-rata netizen mengkritik tindakan lelaki tersebut, ada yang menyifatkan mungkin dia terlalu mahu berjimat kerana jika diikutkan kereta yang dimilikinya adalah jenis kereta yang agak mahal.

Steady jer muka dia

Selagi percuma kan…

Car wash baru 10 ringgit

Paling, dia tak peduli pun orang tengok

Selepas ini pihak Petronas mungkin perlu mengambil tindakan jika perkara sebegin berlaku lagi, ini kerana jika tidak ditegur makin ramai yang mengambil kesempatan dengan kemudahan yang disediakan.

Sumber : Twitter Hilmi Adi Ruzaini

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending