Connect with us

#pop

Netizen dakwa ‘ditipu’ pemilik Bella Ammara, Instafamous Cik Epal bongkarkan kegiatan ‘si topi merah’

Siapa tidak kenal dengan jenama butik pakaian Bella Ammara yang cukup mendapat tempat jika sudah hampir ke musim perayaan. Pengasasnya yang dikenali sebagai Carl Samsudin dilihat sebagai individu yang berjaya apabila mampu membuka 5 cawangan butiknya diseluruh negara.

Manakala Cik Epal pula merupakan individu yang sangat aktif di media sosial dan merupakan seorang blogger terkenal tanah Air. Baru-baru ini dia telah menghadiahkan sebuah kereta Mustag kepada suaminya semoena sambutan hari lahir.

Siapa makan cili dia rasa pedas…

Namun begitu, kedua-dua individu ini sedang bertegang urat dimedia sosial disebabkan satu isu yang agak sensitif. Sebelum ini, Cik Epal ada memuat naik satu status di Instagram miliknya mempersoalkan tentang kewibawaan seorang peniaga.

Tanpa menyebut mana-mana nama, Cik Epal telah membuatkan Carl Samsudin terasa dirinya disindir dan telah mengeluarkan kenyataan balas merujuk kepada Cik Epal. Akan tetapi, blogger tersebut sebenarnya langsung tidak memaksudkan dirinya.

View this post on Instagram

Tak semua peniaga baru tak boleh pakai. Tak semua peniaga lama tak boleh pakai. . Tapi jenis peniaga lama yang bawak masalah and bawak tips perniagaan tak elok ni better kita hapuskan je atas bumi ni. . Aku peniaga baru,aku bebas hutang.Aku tak pernah nak JV makan duit partner.Aku tak tipu orang sana sini.Aku tak merayu pinjam duit orang.Aku tak hutang orang keliling pinggang.Aku tak buat seminar mengarut.Aku tak pakai topi merah letak jadi DP. . Aku nak si topi merah ni stop petik nama aku.Kau tak stop,aku bongkar habis-habisan sampai kau menangis petik butang agama lagi sekali. . Kau nak main court?Boleh.Aku kumpulkan semua mangsa dalam satu file,siapa mangsa jom kita attack sampai tertanggal topi merah dia tu. . Aku dah tak ada nak settle-settle.Anggap la aku ni pejuang bagi orang yang tak ada β€œvoice”. . Siapa mangsa? Sila komen korang punya masalah dengan si topi merah ni. Jangan sebut nama dia. Jangan tag dia.Sebut topi merah je πŸ˜„ . Sila kan komen-komen hujah anda . Come on.Aku boleh screenshot satu-satu DM perbualan dengan mangsa kau.Lebih 10 DM aku terima dari orang yang berlainan.10 orang ni semua BIG PLAYER.Siapa nak aku reveal? . p/s: DM mangsa satu per satu aku reveal dekat ig stories aku

A post shared by Cik Epal 🍎 (@cikepal06) on

Cik Epal vs Carl Samsudin

Isu fitnah yang berbelit-belit ini ditambah lagi apabila ada individu yang mengadu ditipu oleh Carl kepada Cik Epal atau nama sebenarnya Murni Mahmud. Selepas berbalas-balas qoute Islamik dan perlian di Instagram masing-masing, malam tadi Carl telah membuat sidang media di Instagram miliknya untuk memberitahu akan mengambil tindakan undang-undang diatas fitnah yang tersebar.

Perdebatan hangat antara dua individu berpengaruh di media sosial ini telah dirangkumkan oleh seorang netizen yang dikenali sebagai Saiful Bahari di Facebooknya.

Sekarang ada satu kontroversi mengaitkan carl samsudin (founder bella ammara) dengan cik epal (blogger)Mulanya nampak…

Posted by Saiful Bahari on Thursday, March 14, 2019

KEADAAN SEKARANG (PART 2) Carl Samsudin vs Cik EpalSeperti yang semua tahu carl telah deactivated dia punya ig atas…

Posted by Saiful Bahari on Friday, March 15, 2019

PART 3. Carl Samsudin vs Cik Epal. KES SEMAKIN HANGAT. mangsa-mangsa carl pulak diugutUntuk beberapa harinie isu…

Posted by Saiful Bahari on Sunday, March 17, 2019

Update terkini. Carl vs Cik Epal.Carl telah memaklumkan akan mengadakan press conference pada esok hari pukul 8 malam….

Posted by Saiful Bahari on Tuesday, March 19, 2019

Sidang media Carl Samsudin

Carl dan Belle press conference. Nie video rakaman, engkorang tengoklah sendiri. Buat malu je war war press conference la apa, dari duit bayar sewa dewan tu baik ganti duit mangsa yang teraniaya.#PressConferenceMestiAdaSoalJawabChor

Posted by Saiful Bahari on Wednesday, March 20, 2019

Update terkini press conference Carl dan Belle.Pertama sekali aku nak cakap, sumpah mengarut. Serius.Untuk press…

Posted by Saiful Bahari on Wednesday, March 20, 2019

Betul ke tuuu?

Menerusi ruangan komen daripada Facebook Saiful Bahari, terdapat individu yang mengatakan bahawa Carl telah meakukan beberapa penipuan atau scam. Hal ini tidak dapat disahihkan kebenarannya kerana merujuk kepada video sidang media itu, hanya isterinya Bellealyahya yang memberi penjelasan. Namun penjelasan tersebut lebih menjurus kepada tindakan undang-ndang yang ingin dibuat.

Sumber : Instagram Cik Epal, Facebook Saiful bahari

 

 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Trending