Connect with us

Selebriti

“Perempuan kena kuat…” – Fasha kongsi kisah pertama kali menjanda, jadi inspirasi buat ibu tunggal

Ironi kisah penceraian dan masalah rumah tangga dalam kalangan selebriti sudah membentuk satu stigma bahawa selebriti sering kali kecundang dalam perkahwinan.

Namun, buat pelakon Fasha Sandha menerusi entri di IG baru baru ini, beranggapan bahawa sebenarnya ramai lagi individu yang bukan daripada golongan selebriti mengalami pergolakan rumah tangga, cuma tidak dihebahkan sahaja.

Menerusi kapsyen yang ditulis Fasha, pelakon itu telah berkongsi mengenai pahit manis yang berlaku dalam rumah tangganya, iaitu sewaktu pertama kali bergelar janda dan menjadi seorang isteri semula.

Saya bukanlah kuat sangat…

Bukan mudah untuk bergelar ibu tunggal, kerana itulah ramai yang kagum dengan ketabahan dan kekuatan yang ada pada pelakon itu selepas diceraikan suami.

“Ramai kata, Fasha, wanita besi. Eh, sejujurnya not all the time jadi besi..there are times jadi besi karat juga…”

View this post on Instagram

Gambar kenangan pada 4 Dec 2015, Hari pertama kami hidup bertiga 😊 Ramai kata, Fasha,wanita besi. Eh, sejujurnya not all the time jadi besi..there are times jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk) Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers.Haters will hate, no matter what.Setiap kebaikan yang kita buat, akan tetap ada silap dimata haters, tapi peduli apa kan,… teruskan buat apa yg kita suka. Tak semua orang suka kita happy, Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down. Jadi jangan tunjuk kita lemah. Walaupun adakalanya kita lemah. Ada juga orang kata, eh artis ni suka bercerai berai ke.Eh hellloooo, bukan artis je bercerai berai, orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je, sbb orang tak peduli. Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan, tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir. Sekurang2 nya kita cuba perbaiki apa yang boleh untuk selamatkan perkahwinan. Being Single Is Better Than Being With the Wrong Person. I was a Janda before and im so PROUD with that title. Sbb apa? Sebab I janda yang berkerjaya, cari duit untuk family, tak meraih simpati dan kuat. Takde apa nak malu pun dengan title ‘Janda’ tu…Now Allah bagi peluang kedua utk menerima pasangan baru. Ini pun PINJAMAN juga daripada Allah, cuma apa yang i buat, selalu berdoa agar pinjaman kali ini berkekalan hingga akhir hayat atau #tilljannah..Insyaallah. Jadi perempuan ni kena la kuat, Supaya takde orang boleh tindas kita. Yang penting, kena bekerja dan simpan duit dalam bank. Supaya kita tetap bersedia, itu nasihat i selalu pada my sisters. I am an aries, sejenis kuat. Ada masa i boleh buat taktau je dan tak layan . Ada masa, perlu lawan , kena lawan. 😁Jangan biarkan orang buli kita selalu, kalau rasa perlu jawab, jawab. tak payah nak diam all the time, nanti orang pijak kepala kita. But remember this, ‘Not all forms of abuse leave bruises’ kalau rasa benda tu bodoh utk dilayan just IGNORE. LIFE IS Too short. Jangan sedih, bangun dan buktikan, anda Kuat dan berani! yakinlah bahawa akan ada kemanisan dalam kepahitan yang terjadi. Sooner or later. Pasti ada.💖EX iSMC(independent single mom club) 📸 @pinography

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Saya seorang janda sebelum ini dan saya bangga

Pernah bergelar janda, bagi Fasha ia bukanlah satu musibah, malah berbangga dengan status tersebut kerana walaupun tidak mempunyai suami dia mampu untuk mencari rezekinya sendiri demi membesarkan anak-anak tanpa perlu meminta-minta.

“I was a Janda before and im so PROUD with that title. Sebab apa? Sebab I janda yang berkerjaya, cari duit untuk family, tak meraih simpati dan kuat. Tiada apa nak malu pun dengan title ‘Janda’ tu…”

Perkahwinan kedua ini satu pinjaman

Bangun dan buktikan diri kuat daripada kegagalan rumah tangga sebelum ini, Fasha diberi sekali lagi peluang merasai nikmat menjadi seorang isteri. Bagi pelakon cantik itu, dia menganggap perkahwinan keduanya ini satu pinjaman.

Sangat memberi inspirasi dekat saya

Rata-rata netizen terinspirasi dengan perkongsian tersebut, ramai dalam kalangan memuji ketabahannya dan ada juga tidak kisah berkongsi pengalaman mereka bergelar seorang janda.

Ada manisnya juga jadi ibu tunggal ni

Sumber : Fasha Sandha

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending