Connect with us

Selebriti

Pernah nak berhenti sekolah, Najwa Latif dapat 4 flat untuk ‘Master’

Ketika di awal ledakan internet dan YouTube, sudah tentu ramai yang mengenali penyanyi berwajah manis iaitu Najwa Latif. Ayu bertudung, Najwa yang ketika itu baru berusia belasan tahun telah tampil menyanyi sambil bermain gitar di YouTube sebelum mulai terkenal.

Mempertaruhkan single pertamanya, Cinta Muka Buku, lagu tersebut kerap kali menjadi siulan anak-anak muda sezaman dengannya. Namun, setelah tamat Sijil Pelajaran Malaysia, karier seni Najwa dilihat agak perlahan kerana memberi tumpuan kepada pelajaran.

Dapat 4 flat untuk Master

Menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi dan pada masa yang sama menjadi tenaga pengajar di salah sebuah Institut Pengajian Tinggi, Najwa dilihat masih lagi menyanyi walaupun sekadar memuat naik video nyanyian di Instagram.

Pagi tadi, penyanyi tersebut telah memaklumkan berita gembira di media sosial miliknya dengan memberitahu mendapat 4 flat dalam pengajian Sarjana.

View this post on Instagram

Who would have thought this girl yang pernah cakap dekat mama “wawa nak kerja ma. Wawa taknak sekolah dah. Wawa taknak belajar” time form 4 dulu ended up dapat result sem last master dia yang dia dapat today. The best thing yang happened this morning was I called my mom and told her about my results, she said “alhamdulillah. Thank you wawa. Mama happy.” I crryyyy. Bila everyone cakap I won’t make it. I believe them and wawa bukan jenis nak prove I’m best dekat semua orang. But, I work with what I have. Fortunately, I have my family, abang azahari (my best manager), my good friends yang believe and encourage me to finish whatever that I’ve started. They also remind me to have fun dalam buat apa wawa buat. Wawa putus cinta time master. That explains my weight yang korang banyak sangat sebut tu. 🙄 Tapi korang nak tahu apa Tuhan bagi lepastu? Peluang untuk bernafas and cuba jadi lebih baik lagi. Family yang percaya pada wawa when wawa takpercaya diri wawa. Kawan kawan yang sangat sangat baik (terima kasih tolong, reply whatsapp bila wawa tanya pasal project paper even pukul 1, 2 pagi). Supervisor yang paling cool dalam dunia ni (Dr Rashid, if you’re reading this, thank you!). Students yang banyak perangai tapi best. (thank you for helping me to see life as fun as it is) You see, when you feel like banyak benda you dah plan takjadi, have faith. Allah tahu yang terbaik. Look around. Bersyukur. Usaha cari. Banyak nikmat Allah bagi. Kita nak nampak atau tak je. Kalau semua orang rasa korang takcukup bagus for them, you don’t have to prove to them. Prove to yourself that you are enough. While I’m writing this, wawa masih takda boyfriend lagi when kawan kawan wawa ada yang dah ada boyfriend, tunang, kahwin, ada anak. Tapiii guess what? Berkat doa semua orang, wawa habis master, grad this year In shaa Allah. Soo, takda boyfriend takpa, tapi wawa dapat nampak 4 for the first time dalam hidup ni. Heheheheh. Alhamdulillah. I know I rarely say this tapi Mama, Ayah, Wawa harap I make you proud this time. Walaupun cuma dari jauh. Thank you sebab selalu doakan wawa. 😊 #captionwawapendekjegradnanti #tahuannoyinggilabacaessaycamni #donejadihater

A post shared by OfficialNajwaLatif (@njwalatif) on

“Berkat doa semua orang, wawa habis master, grad this year In shaa Allah. Soo, takda boyfriend takpa, tapi wawa dapat nampak 4 for the first time dalam hidup ni.”

Kapsyen panjang lebar yang dibuat oleh penyanyi kelahiran Batu Pahat, Johor itu turut menyebut beberapa nama penting dalam perjalanan Sarjananya dan dia juga sempat mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka.

Pehh girl crush waktu sekolah dulu!

Menjengah ke ruangan komen untuk posting tersebut, rata-rata netizen telah menzahirkan ucapan tahniah dan berasa kagum dengan kecemerlangan Najwa. Mereka turut mengakui bahawa kejayaan penyanyi ini benar-benar memberi inspirasi.

Tahniah Wawa!

Suka semangat positif tu

Sangat mengispirasikan

Sumber: Njwalatif

 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending