Connect with us

#pop

Rezeki jadi jurusolek selebriti, Alha Alfa beli kereta balas jasa orang tua

Jurusolek dan usahawan kosmetik terkenal, Datuk Alha Alfa menghadiahkan sebuah kereta jenis Mercedes kepada ibunya, Norsham Ahmad bersempena ulang tahun kelahiran wanita itu.

Alha Alfa atau nama sebenarnya Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil memberitahu, beliau membeli kenderaan mewah itu sebagai mengenang jasa orang tuanya yang telah membesarkannya selama ini.

View this post on Instagram

terima kasih atas segala ape yg telah di beri semenjak dlm perut smpi sekarang..sujud syukur padamu ya allah~tarikh lahir ibu dapat hadiahkan ibu kereta yg diminatinya..alhamdulillah.. tapi nmber plate tu nama ayah..sbb nama ibu susah nak dapat..lagipun yg bawak pun ayah kan..😊😊 tataw nak cakap happynya macamana bila ape yg ibu ayah kita inginkan dan kita dapat bagi..sy tau ini hanya sikit xterbalas jasa mereka jaga kite dr kecik.. . . teringat peristiwa nak masuk uitm xde duit nak beli barang2 keperluan n yuran n kos perbelanjaan..ibu pajak gelang perkahwinan mereka..alha bawak ibu nek motor g kedai emas..time tu allah je tau ape perasaan..yg kalau boleh xnak bagi ibu pajak..tapi terpaksa..smpi now rasa terkilan tu..satu2nya pemberian ayah kat ibu time kawen..tapi itu jgak last yg ibu ada utk anaknye smbung belajar 😭😭 maaf ye bu..alha cuba carik kedai emas tu dah xde..😒 xpelah harap lepasni banyak lagi adiah balim boleh bagi kat ibu n ayah..selagi kuderat ni ada..insha allah..selagi ape balim buat,.niatnya xlain..nak bg ibu ayah senang,lepastu baru diri sendiri insha allah πŸ™‡πŸ»β€β™‚οΈπŸ™‡πŸ»β€β™‚οΈ nk belikan merz yg canggih2 lagi ayah xnak..tak pandai nak tekan2 button tu katanya 🀣🀣 semalam pun jenuh call wiper xfunction..arini call kata dah ok..hahaha ayah ni..πŸ˜…πŸ˜‚ love u forever smpi hujung nyawa..alha xbaik mana,tapi cuma kongsi ape yg boleh semoga jadi inspirasi pada yg mula nak berniaga,start pikir depa ni dlu baru pikir kite insha allah allah bagi semua..kalau buat sesuatu yg susah n rasa xmungkin boleh buat,..call depa ni mntak pendapat..insha allah benda tu dipermudah sbb semangat depa bg kat kite tu adalah β€œenergy” yg allah supply pada kite.. kawan2…gf bf..tunang or wife anytime boleh tggalkn kite..tapi depa akan tetap kat sisi walau kite ada masa terlupa depa.. . . tiap kali nak raya satu benda alha igt time kecik dlu..ayah suka pakai baju melayu yg sama 2-3 tahun,bila tanya nape xbeli..katanya syg baju elok lagi pakai pun time raya je..xlama lepas tu dengar die borak ngn ibu kat bilik..bkn xnk beli,duit xckup..xpe biar anak2 dlu..start dr tu alha akan pastikan tiap kali raya ayah pakai baju baru..☺️☺️ tahun ni ayah pakai @alhaalfa.rtw okehh πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

“Terima kasih atas segala yang telah diberi semenjak dalam perut sampai sekarang.. Gembira bila dapat beri apa ibu ayah kita inginkan.

Saya tau ini hanya sikit, tak terbalas jasa mereka jaga kita dari kecil,” tulisnya di laman Instagram.

Menerusi kapsyen, usahawan berusia 31 tahun itu mengimbau kembali saat ketika membonceng motosikal bersama ibunya pergi ke kedai emas untuk memajak gelang perkahwinan orang tuanya.

Perkara itu terpaksa dilakukan oleh ibunya supaya Alha dapat menyambung pengajian serta menampung perbelanjaan di peringkat universiti.

“Teringat peristiwa nak masuk UiTM, takde duit nak beli barang2 keperluan dan kos perbelanjaan..

“Ibu pajak gelang perkahwinan mereka. Alha bawa ibu naik motor pergi kedai emas.. Masa tu Allah je tau apa perasaan..

“Sampai sekarang rasa terkilan tu. Satu2nya pemberian ayah kat ibu masa kahwin.. Tapi itu saja ibu ada untuk anaknya sambung belajar,”Β ujarnya.

Posting berkenaan dihujani pelbagai reaksi netizen yang rata-ratanya mengundang sebak setelah beliau berkongsi kesusahan hidup sewaktu dahulu.

Namun bersyukur apabila Alha masih berkesempatan untuk membalas jasa orang tuanya setelah melalui keperitaan hidup sehingga berjaya pada hari ini.

Allah masih bagi peluang & rezeki

Menitis air mata baca

Semoga bertambah rezeki

Alhamdulillah, Allah makbulkan doa

Tahniah! Sejuk perut ibu

Perkongsian yang hebat

Alha mengikat tali pertunangan dengan pilihan hatinya, Noor Azlin Ismail pada 29 Disember lalu dan dijangka akan berkahwin pada September depan.

Sumber : Alha Alfa

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending