Connect with us

Selebriti

Rupa & bakat tak dipandang, Yuna bawa Amerul Affendi ke ‘international’

Selepas kejayaan duetnya menerusi lagu Crush dengan penyanyi antarabangsa Usher, penyanyi tempatan Yuna terus melakar seni melakukan kolaborasi bersama bintang rap Amerika Syarikat (AS) G-Eazy.

Mereka berdua menghasilkan single terbaru berjudul Blank Marquee dan muzik video (MV) rasmi telah dimuat naik di saluran YouTube beberapa hari lalu.

Lebih menarik apabila penyanyi berusia 32 tahun berkenaan menampilkan pelakon berbakat, Amerul Affendi dalam MV arahan suaminya Adam Sinclair itu yang menjadikan Malaysia sebagai lokasi utama.

View this post on Instagram

The KL Villain.. #yunablankmarquee drops May 16th #klcity

A post shared by Yuna ユナ (@yuna) on

Penampilan dalam MV bertaraf antarabangsa sudah tentu dianggap sebagai satu kejayaan buat pelakon itu kerana di industri seni di Malaysia kebanyakannya hanya mengambil kira faktor wajah berbanding bakat yang ada.

View this post on Instagram

Satu kepuasan bila semua saling memberi dalam menghasilkan sebuah karya seni. Untuk nampak bergaya dan cool dalam mv ni terima kaseh buat @haidayusof menyediakan segalanya. Jarang nak dapat sistem kerja begini dalam satu-satu production dengan wardrobe department. Berada dalam set @rabbanisujak bagaikan masuk ke dalam ruang imaginasi beliau dan sangat mesra kepada tetamu yang hadir untuk bermain di dalamnya. @aaidilrazali terima kaseh buat rasa selesa untuk bermain di depan mata lensa mu tanpa rasa segan silu. Tihihihihi. @yuna dan @adamyousofunny terima kaseh memberi ruang dan peluang untuk bersama hasilkan #BlankMarquee ni. Salah satu pengalaman yang best dalam perjalanan ni. P/s: @adamyousofunny kalau filem ko jadi nak buat hello aku naa.. aku tak maki2 macam kat geazy. 😜 Terima kaseh tansree @krollazry memberi kepercayaan untuk bersama team tansree. Harap tansree berpuas hati atas service yang diberi. 🙏🏽😝

A post shared by amerul_affendi (@amerul_affendi) on

Kau memang berbakat besar!

Luar biasa bro!

Bangga dengan you!

Artis layan belum tentu layak!

Semoga terus maju!

Harap2 ada orang hargai bakat kau!

Terdahulu, Amerul dan Namron antara nama yang menjadi ‘mangsa’ digugurkan oleh stesen TV untuk telefilem hari raya tahun lalu kerana tidak mementingkan pelakon berkualiti.

Nama kami ditolak untuk berlakon…

Tonton video penuh :

Sumber : Yunalis Zarai , Amerul Affendi

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending