Connect with us

Selebriti

“Saya akan pastikan, kalian tak akan duduk senang di hari akhirat ..” – Da’i Wan

Umum mengetahui, tugas seorang pendakwah adalah untuk menyebar kebenaran dan menyampaikan ajaran Islam secara betul dan menyeluruh.

Cara penyampaian juga patut dititikberatkan agar ia diterima baik oleh pendengar malah jika terdapat sebarang kesalahan, perlu ditegur dengan penuh berhemah dan sopan santun.

Namun, lain pula dilakukan oleh Da’i Wan Dazrin apabila ada individu yang menyifatkan teguran yang diberi tidak mencerminkan dirinya sebagai seorang pendakwah.

“Saya akan pastikan, kalian tidak akan duduk senang di hari akhirat nanti”

Berikutan satu posting yang dilemparkan netizen, beliau tampil membidas kembali kenyataan yang disifatkan sebuah fitnah terhadapnya.

“Mula2 penunggang agama, sekarang dah jadi Tuhan pulak?” – Netizen

Namun, pengguna Twitter menganggap teguran Da’i Wan itu dikatakan agar keterlaluan dan mempersoalkan tentang keperibadian seorang agamawan.

Entri tersebut telah mengundang perhatian ramai yang rata-rata meninggalkan komen diruangan balas menyatakan tidak bersetuju dengan tindakan Da’i Wan yang bertindak sedemikian rupa.

Kau pun belum tentu senang-lenang di akhirat nanti…

Yakin cakap macam pernah pergi akhirat balik hari…

Ha ni jenis confirm fast track ke syurga…

Ingat dapat title PU tu boleh terus jadi nabi ke?

Sumber : Sulaiman 

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending