Connect with us

Selebriti

Serah Qayyum kepada ibu kandung, Datin Shahida salahkan mulut makcik bawang?

Setelah hampir setahun Dato’ Aliff Syukri dan Datin Shahida menjaga anak angkatnya Qayyum, kini ibu kandung Qayyum dilaporkan akan mengambil semula anaknya.

Semalam menerusi posting di Instagram, Datin Shahida telah mendedahkan sebab utama yang menyebabkan dia bakal menyerahkan semula Qayyum kepada ibu kandungnya.

Datin Shahida meluahkan perasaan marah kepada segelintir netizen yang suka membandingkan cara layanan Datin Shahida kepada anak kandung dengan anak angkatnya.

Korang ingat ibu Qayyum tu tak ada hati ke?

View this post on Instagram

Saya x sedih pun saya pura2 sedih aja!!! . Nak tahu kenapa saya x bagi kutuk2 mak qayyum lebih2?? . Sebab kalau saya ada di tempat dia maybe saya akan buat yg sama….zaman laman sosial ni……..mcm2 benda boleh jadi…… . Netizen yg start compare Qayyum Ameena dan Yusoff,dari start saya mengandung dah mcm2 komen keluar,dah mengandung nanti pilih kasih,lepas tu dah beranak komen pula kenapa yusoff beranak kat hospital ni kenapa mak qayyum n ameena bg beranak kat hospital lain,dah lahir compare pula majlis cukur jambul,lepas tu compare pula apa yg hadiah yusoff dapat dgn yg ameena qayyum dapat,compare strollers,baju,kasut,bercuti,hari jadi semua lah selagi boleh pakai jari2 tu selagi tu la mcm2 menulis….korang ingat mak dia x baca ke,pastu komen pula kata qayyum lembab la,x sihat la,terencat la…. ameena tak,itu lah inilah…..dan inilah apa yg berlaku sekarang….Belum lagi isu tunjal kepala la….apa lagi nak jadikan isu lepas ni…kadang2 doktor yg suntik pun korang bawangkan sebab kononnya bezakan2 anak yusoff doktor lain ni doktor lain…..dah dia beranak hospital tu…situ lah dia pergi… . Jangan pandai2 nk salahkan mak dia lebih2 sangat sebab jari jemari kita ligat mengutuk… so x perlu nak sedih2 sangat sebab puncanya dari kita semua…. . Saya tidak marah dan berdendam…cuma supaya benda2 ni tidak berlaku pada masa lain…..yg dah jadi x boleh putar balik pun….cuma doakan yg terbaik je dah memadai…saya saya percaya masa akan merawat saya dan juga Qayyum….nak gaduh dgn netizen pun x guna nanti balik2 mereka juga yg betul dan baik….Jangan Bimbang….netizen sentiasa betul,yg salahnya saya….keluarga saya x cukup baik…….apapun don’t worry saya tidak sedih mana pun…pura2 sedih aja🤪…. . Jangan bimbang pasal Yom sebab Allah punya rencana terbaik….Mak dia pasti jaga dia lebih baik,saya anggap saya tolong jagakan sahaja dalam 1 tahun ni……saya boleh jer x nak bagi tapi mcm mana pun itu tetap mak dia…….jadi x nak kemudian hari saya dipersalahkan sebab pisahkan dia dari mak nya

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

Menurut Datin Shahida keputusan memberi semula Qayyum kepada ibu kandungnya tidak perlu dipertikaikan ramai, kerana dia percaya anak angkatnya itu berada di tangan yang sepatutnya.

Lain kali jangan kongsi semua benda, kalau tak nak kena kecam

Menerusi kapsyen yang dimuat naik oleh Datin Shahida, netizen menyifatkan usahawan itu seperti menuding jari kepada netizen, apabila mendakwa netizen menjadi punca isu tersebut.

Namun netizen menyangkal kenyataan daripada Datin Shahida, dan mendedahkan sikap pasangan usahawan itu yang terlalu berkongsi segalanya di media sosial, telah membuka ruang kritikan kepada orang ramai.

Jangan tayang sangat urusan keluarga, biar jadi privasi

 

Sumber : Instagram Shahida

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending