Connect with us

Selebriti

Setahun ‘benda’ bersarang dalam rahim, Instafamous Aisyah Hijanah derita terkena buatan sihir

Hanya kerana iri hati dan hasad dengki, manusia cukup mudah sekali untuk menganiaya orang lain sehingga ke tahap sanggup mengamalkan ilmu sihir yang jelas hukumnya syirik.

Seperti yang diamali oleh Instafamous, Aisyah Hijanah yang memaklumkan bahawa telah menjadi mangsa buatan sihir yang dihantar oleh individu tidak bertanggungjawab.

Ingat masalah haid, rupanya kena sihir

Menerusi perkongsian di laman Instagramnya, selebriti media sosial itu telah menjelaskan secara terperinci mengenai pengalamannya menanggung sakit akibat perbuatan khurafat dipercayai oleh orang yang dikenali.

View this post on Instagram

Bismillahirrahmanirrahim, I dont know where to start, but let me thank family, followers, friends sama ada yg kenal ataupun tidak & semua yg tak putus beri nasihat, tips & kata semangat. Bersyukur sgt Allah kenalkan Aisyah dgn kalian semua. Alhamdulillah Aisyah dah pulih slowly. Alhamdulillah byk benda yg Aisyah belajar & nampak kesungguhan Ummi & suami yg betul-betul jaga Aisyah. _ Okay jom kita start. Firstly, kepada rakan-rakan perempuan, Aisyah nasihatkan kalian utk berjaga-jaga dgn siapa kalian berkawan. Before this, I went through a lot of relationships. Sebelum hijrah, Aisyah kenal dgn beberapa org lelaki utk dijadikan suami. Tapi, semuanya tak menjadi, mungkin bukan jodoh. Perkahwinan Aisyah & Alif pun bukan disebabkan Aisyah yg suka, tapi dgn redha Ummi Aisyah. _ Hati-hati dgn sesiapa yg kalian berkawan. Tak kira perempuan atau lelaki. Sebaiknya ambil tahu siapa keluarga & insan yg kalian kenal. Mungkin ini pengajaran yg Allah nak Aisyah belajar & sebarkan. _ ‘Benda’ yg dihantar kpd Aisyah ni actually sudah hampir setahun lebih. To be exact, sebelum kahwin lagi dia dah hantar. Cuma, Aisyah sendiri tak perasan. Okay, girls, get ready kalau petanda ni ada pada korang. Drpd sebelum kahwin, Aisyah ada masalah haid & istihadhah yg terlampau extreme. Kadang tu, Aisyah pun pening mana satu haid, mana satu istihadhah. Bila jumpa doktor, mesti doktor bagi pil perancang, utk smooth kan balik kitaran haid. Walaupun dah makan pelbagai jenis ubat, kitaran haid masih tak teratur & darah makin menjadi-jadi _ Aisyah tak pernah kena rasuk ataupun buatan org sebelum ni, so sgt mudah benda halus ni nak masuk dlm badan. Satu lagi perangai Aisyah, Aisyah sgt suka tgk cerita hantu. Tak takut langsung. Aisyah dpt tahu yg kena buatan org pun lepas tgk wayang cerita Makmum. Setiap kali tgk cerita seram, Aisyah akan tunggu part hantu. Teringin nak tgk mcm mana rupa hantu. Kadang tu, tak tahu kenapa teringin sgt nk tgk hantu. Jap, caption limit. Nanti Aisyah sambung lagi next part

A post shared by AISYAH HIJANAH (@aisyahhijanah) on

Daripada situlah, ikon sosial media itu mula sedar dirinya telah disihir, sehingga membuatkan badannya sering sakit-sakit dan ada masalah untuk hamil.

Dah setahun ‘benda’ tu bersarang dalam rahim

Jelas Aisyah, sakit yang disangka disebabkan kitaran haid ternyata meleset, selepas salah seorang rakannya mendakwa terlihat ada kelibat hitam sentiasa mendampinya.

View this post on Instagram

Untuk korang yg belum baca lagi part 1, Aisyah recommend korang baca supaya korang tak salah faham. Sambung jom. Bila nak masuk bilik, kadang tu terasa macam bulu roma naik satu badan. Tapi still positif, mungkin Aisyah je yg fikir lebih. _ Ramai yg ingat benda ni dihantar lepas kahwin, tapi rupanya drpd sebelum kahwin lagi dah bersarang dalam rahim. Selama ni ingatkan masalah hormon, rupanya ada benda yg bersarang dlm rahim. Dah 5 kali Aisyah try check kehamilan , dan semuanya gagal. Of course, Aisyah pun rasa sedih sbb kawan lain semua dah pregnant, Aisyah ni masih ada masalah lagi. Korang bayangkanlah, macam mana nak pregnant kalau dah darah keluar 2 bulan non stop? Waktu subur pun tak boleh nak estimate. Kebetulan sebelum ni Alif dah 2 kali mimpi ular hitam. Aisyah pun pernah mimpi ular sekali Kitaorg dah pelik, tapi husnudzon lagi _ Then, makin lama Aisyah rasa macam badan makin sakit. Tak tahulah kenapa. Just think positif, mungkin Aisyah yg selalu sibuk, sbb tu badan sakit-sakit. Dah hampir setahun lebih, Aisyah rasa tak selesa pakai tudung kalau terlalu lama. Kepala Aisyah akan sakit teramat. Nak kata anak tudung ketat, tak pula. Kadang tu, baru je pakai tudung, tapi bila keluar rumah, terus sakit. Setiap kali pening tu mesti rasa nak muntah. Banyak kali Aisyah nak termuntah sbb pening kepala yg terlampau. _ Before pergi China utk Hijanah Haul, Aisyah memang byk sgt kerja. Meeting tak habis, pergi talk lagi. Pinggang Aisyah rasa mmg sakit sgt. Mcm nak tercabut! Aisyah belum pernah kena lagi sakit pinggang mcm ni. sampai kan, nak duduk pun rasa tak sedap. Setiap kali bangun tidur, belakang badan mesti rasa lebam & kesan kena cubit kuat. Setiap masa rasa mcm ada org perhati. Masa kat China ni la kawan Aisyah nampak ada kelibat hitam dekat Aisyah sepanjang masa. Waktu ni Aisyah x percaya, tapi kawan Aisyah memang paksa suruh berubat. Badan Aisyah pun makin hari makin sakit _ Sorry, Aisyah nak cerita sampai habis tapi caption limit. Ada masa Aisyah sambung balik okay

A post shared by AISYAH HIJANAH (@aisyahhijanah) on

Selalu rasa nak marah dengan suami

Menceritakan pengalaman sebelum berubat melawan sihir tersebut, Aisyah memberitahu ketika itu dia selalu menjadi emosi, lebih-lebih terhadap suaminya Alif.

View this post on Instagram

Aisyah terlupa nak cerita mcm mana keadaan Aisyah masa kena buatan ni. Kalau korang tak baca lagi part 1, make sure korang baca dulu okay! Dulu masa awal kahwin, rasa mcm semuanya indah. Tapi lama kelamaan, Aisyah ni jadi org yg kuat marah & mesti ada benda yg tak kena. Mesti rasa nak marah, mengamuk. Even, Alif sibuk whatsapp sbb kerja pun kadang tu boleh buat Aisyah marah. _ Sometimes, Aisyah sendiri pun pelik. Kenapa teruk sgt Aku rasa marah ni? Padahal dia cuma balas whatsapp. Kadang tu dia pergi dobi pun Aisyah rasa mcm nak marah. Tapi, syukur, Allah jadikan sifat Alif ni seorang yg sgt penyabar. Dia selalu sabar dgn Aisyah, selalu pujuk, selalu puji & always try utk buat Aisyah happy Waktu lepas berubat, Alif & Ummi sgt banyak jaga Aisyah. Alif sanggup tunggu sampai tengah malam utk tgk Aisyah tidur dulu. Dia takut kalau ada benda yg kacau Aisyah waktu tidur. Ummi pula sibuk jaga pemakanan Aisyah. Aisyah mmg totally lemah sehari lepas berubat. Alhamdulillah getting better day by day. _ Salah satu kesan kena buatan yg org hantar ni juga, Aisyah makin jauh drpd kwn. Kadang tu terasa diri mcm terpinggir, rasa nak jauh drpd org. Business partner Aisyah yg dulu mmg Aisyah rapat pun jadi mcm dah jauh. Dia tak buat salah pun, tapi Aisyah mesti akan mengelak kalau nak jumpa dia. Aisyah pun tak tahu kenapa rasa mcm tu. _ For now, Alhamdulillah semuanya dah kembali normal. Cuma kena banyakkan zikir & amalan. Akhir kata, hati-hati dgn sesiapa yg korang kenal. Kalau korang baca drpd part 1, korang akan faham apa yg Aisyah maksudkan. Aisyah nak minta tips kalau ada yg pernah kena gangguan ke, boleh share tak apa amalan korang? Doakan Aisyah sentiasa sihat & berjaya dunia Akhirat. Share dekat comment okay!

A post shared by AISYAH HIJANAH (@aisyahhijanah) on

Namun, mujurlah Alif memahami apa yang sedang dialami oleh isterinya, membuatkan Aisyah berasa begitu menghargai kesabaran yang ada pada suaminya yang telah setia menjaganya sehingga mula beransur sembuh.

Luar nampak alim, dalam belum tahu lagi…

Menerusi IG story pula, Aisyah berpesan supaya jangan terlalu mempercayai orang lain, walaupun luarannya nampak baik belum tentu lagi hati budinya baik seperti apa yang kita lihat.

Sebab itulah janganlah hanya memandang pada luaran sahaja, sentiasa berhati-hati dalam berkawan tidak kiralah apa jua latar belakangnya.

Semoga Aisyah terus sihat, dan kepada si pengamal ilmu khurafat ini, berhentilah kerana mungkin di dunia tidak mendapat pengadilan tetapi di akhirat nanti sudah pasti ada balasan azab.

Sumber : Aisyah Hijanah

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending