Connect with us

Selebriti

“Songsang, tali pusat atas leher, sesak nafas!..” – Leez Rosli kongsi pengalaman bersalin

Nampaknya pelakon, Leez Rosli lebih banyak memberikan perhatian dalam rumah tangga selepas melahirkan cahaya mata sulung yang kini berusia dua tahun.

Sejak berkahwin dengan vokalis Drama Band, Aepul pada tahun 2014, jarang kelihatan bekas peserta rancangan realiti itu di kaca televisyen.

Namun baru-baru ini, pelakon filem Cerita Hantu Malaysia itu ada memuat naik gambar di laman Instagram miliknya berkongsi pengalaman ketika bersalin anaknya, Nur Safiyya Alisha pada tahun 2016.

View this post on Instagram

04/04/2016 tarikh keramat dlm hidup Umi.. Umi xdpt rasa sakit contraction ,sebab nya kamu duduk songsang dalam perut umi xnak pusing2.. tambah pulak tali pusat atas leher.. so daddy yg decide (operate seyjaaaa) punya dia sayang anak dia yg sorang ni..yg umi pulak dok fikir,aduuuu operate ni comfirm badan ssh nk turun.. mcm mana ni? Merata google pasal czer apa semua.. tp alhamdulillah, semua nya dpermudahkan untuk umi.. walaupun masa nak czer tu, neves ya rabbi.. sampai sesak2 nafas masa baring (perut tgh di lapah masa tu 😣) di temani daddy kat sebelah.. kemain kuat umi cengkam tangan daddy.. keluar2 je semua staff nurse n doctor jerit “besar nya baby!! Bulat nya baby!!” Yaaa,tgk la gambor tu.. pipi mcm simpan bola pingpong 🤭 ni 1st time umi dpt dakap.. itu pun hampir setengah hari lepas czer baru dpt jumpa.. Ya Allah, xtau nak gambar kan mcm mana perasaan masa ni.. syukurrr Ya Allah bg nikmat rezeki ini.. semoga Nur Safiyya Alisha Binti Noorsyaiful ini menjadi anak yg solehah..berjaya di dunia serta akhirat.. xlupa hakak jg mendoakan semoga para suami isteri yg masih menunggu, semoga Allah kurnia kan anak2 syurga pada kalian.. sesungguhnya Allah itu sebaik2 perancang! Happy Birthday anak umi!! 😘 #alishaturns2

A post shared by Leez Rosli Official (@leezrosli_officialmy) on

“04/04/2016 tarikh keramat dalam hidup Umi. Umi tak dapat rasa sakit contraction, sebabnya kamu duduk songsang dalam perut umi tak nak pusing-pusing, tambah pulak tali pusat atas leher.
 

“Jadi daddy yang decide (operate seyja) punya dia sayang anak dia yang sorang ni. Yang umi pulak dok fikir, aduuuu operate ni comfirm badan susah nak turun. Macam mana ni? Merata google pasal czer apa semua.


 

“Tapi Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan untuk umi. Walaupun masa nak czer tu, neves ya rabbi sampai sesak-sesak nafas masa baring (perut tgh di lapah masa tu) di temani daddy kat sebelah.
 
“Kemain kuat umi cengkam tangan daddy. Keluar-keluar je semua staff nurse n doktor jerit “besar nya baby!! Bulat nya baby!!” Yaaa,tgk la gambor tu pipi mcm simpan bola pingpong.
 
“Ini 1st time umi dapat dakap itu pun hampir setengah hari lepas czer baru dpt jumpa.. Ya Allah, takt ahu nak gambarkan macam mana perasaan masa ni.


 
“Syukur Ya Allah bagi nikmat rezeki ini. Semoga Nur Safiyya Alisha Binti Noorsyaiful ini menjadi anak yang solehah.
 
“Berjaya di dunia serta akhirat. Tak lupa hakak jaga mendoakan semoga para suami isteri yang masih menunggu, semoga Allah kurniakan anak-anak syurga pada kalian.
 
“Sesungguhnya Allah itu sebaik-baik perancang! Happy Birthday anak umi!! #alishaturns2,” Tulisnya di kapsyen.

Pengorbanan seorang ibu untuk melahirkan anak memang tiada nilainya. Semoga Nur Safiyya Alisha terus membesar dengan sihat dan comel disamping kedua ibu bapanya!

Sumber : Leez Rosli

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending