Connect with us

Info

Suami Ummi Nazeera kritik geng anti-vaksin, nafi agenda Yahudi

Hampir enam bulan pelakon, Ummi Nazeera menerima cahaya mata pertamanya iaitu Ayra Aneesah pada 22 Ogos tahun lalu menerusi pembedahan.

Jadi sebagai ibu bapa yang prihatin, suntikan vaksin perlu diambil bagi menjamin kesihatan dan mencegah tubuh si kecil daripada beberapa jenis penyakit.

 

Suaminya, Dr. Izzar Anwari ada berkongsi sebuah posting mengenai vaksin di laman sosial Instagram setelah anak sulungnya itu mengambil suntikan tersebut.

View this post on Instagram

VAKSINASI . Alhamdulillah.Ayra baru je ambil vaksin dia.Sempat dia selfie dengan daddy @ayra.aneesah . Vaksinasi ni memang isu yang hangat dari dulu. Vaksin diberikan ke kanak2 agar mendapat perlindungan terhadap beberapa jenis penyakit dengan hanya satu suntikan . Kanak2 diberi vaksin kerana sistem daya lawan jangkitan(imun) mereka yang lebih lemah berbanding orang dewasa. Vaksin membantu menguatkan sistem imun melalui rangsangan kepada sel pertahanan, lepastu boleh melindungi daripada komplikasi yang mengancam nyawa . Ambil vaksin ni merupakan langkah pencegahan.Sebab tu kita vaksin kanak2 semasa dia sihat. Takkan nak tunggu sakit baru nak vaksin kan? . Yang mendukacitakan sekarang ialah wujudnya golongan pro-penyakit/antivaksin bukan sahaja di Malaysia malah kat satu dunia ni ada. Banyak maklumat2 palsu yang disebarkan oleh golongan ni. Kalau kat Malaysia geng pro-penyakit ni cakap vaksin agenda Yahudi, kat US tu geng ni cakap vaksin tu agenda Muslim kot . JAKIM pun dah keluar kenyataan kata suntikan vaksin ni bertepatan dengan nas-nas syarak, dan selari dengan prinsip maqasid al syariah dalam menjaga nyawa manusia . So, nak apa lagi? Vaksin la anak2 tu. Jadilah ibu bapa yang bertanggungjawab. Kat Klinik Kesihatan tu free je.Taknak dengar cakap doktor pun takpelah.Kami ejen yahudi kan. Tapi ikutlah apa saranan JAKIM tu. Mufti-mufti kat JAKIM bukan ejen jahat macam Hydra tu.Kau ingat ni movie ke? . p/s: untuk info lengkap mengenai vaksin Search di browser >> bit.ly/infovaksin Atau swipe up di igstory.

A post shared by Dr. Izzar Anwari (@izzar) on

Lepas vaksin, selfie jap!

Menurut Dr. Izzar, beliau tidak menafikan isu pengambilan vaksin ini telah menjadi bualan hangat sejak dari dahulu lagi.

Perlindungan dengan hanya satu suntikan!

Imun bayi lagi lemah berbanding dewasa!

Takkan nak tunggu sakit baru vaksin?

Tambah Dr. Izzar, malangnya terdapat beberapa golongan anti-vaksin menolak pengambilan ini kerana percaya dengan maklumat palsu yang diberikan.

Kat Malaysia, dorang cakap agenda Yahudi…

JAKIM pun dah luluskan!

Bertanggungjawab sikit…

Sumber : Dr. Izzar Anwari

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending