Connect with us

Selebriti

“Syukri banyak dosa, tak puas berbakti..” – Abah masuk ICU, Aliff Syukri mohon doa semua

Bapa kepada usahawan kosmetik, Aliff Syukri terpaksa dimasukkan ke sebuah hospital swasta di Kota Damansara selepas mengadu sesak nafas selama hampir dua minggu ketika berada di kampung.

Setelah pemeriksaan dilakukan, bapanya itu disahkan menghidap penyakit jantung tahap tiga dan paru-paru berair.

Perkara tersebut dikongsi menerusi sebuah posting di laman sosial Instagram milik pengasas produk D’Herbs itu sendiri yang memohon doa semua orang agar bapanya kembali sembuh seperti biasa.

View this post on Instagram

doakan abah saya.. abah kena kuat saya tak puas berbakti pda abah😭😭syukri byk dosa dgn abah.. . . . Ya Allah….abah saya dtg ke rumah kelmarin cakap sesak nafas dah hampir 2minggu di kampung… .. x telefon x apa terus dia dtg…..lepas hantar ke hospital Dr cakap abah saya kena serangan jantung stage 3 dan Paru2 penuh air….doakan segala nya dipermudahkan dan abah saya kembali sihat dah 2minggu sakit katanya tapi dia kata ingat biasa2 je…..dia kalau boleh mmg x nak susahkab anak tapi kadang2 sikap dia tu membahayakan nyawa😩 dia senyap sahaja di kampung dan bila saya tngok pelik saya bawa terus gi cekup di hospital..dan trus masuk icu😢😢 nasib baik anak2 abah mampu kalau tak doctor kata mungkin akan jadi sebalikya..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

“Doakan abah saya.. Abah kena kuat saya tak puas berbakti pada abah. Syukri banyak dosa dengan abah.
“Ya Allah, abah saya datang ke rumah kelmarin cakap sesak nafas dah hampir 2 minggu di kampung. Tak telefon tak apa terus dia datang.
“Lepas hantar ke hospital, doktor cakap abah saya kena serangan jantung stage 3 dan paru2 penuh air. Doakan segalanya dipermudahkan dan abah saya kembali sihat.
“Dia kalau boleh memang tak nak susahkan anak tapi kadang2 sikap dia tu membahayakan nyawa. Dia senyap sahaja di kampung dan bila saya tengok pelik, saya bawa terus gi cekup di hospital.
“Dan terus masuk ICU. Nasib baik anak2 abah mampu kalau tak doktor kata mungkin akan jadi sebaliknya,” Luahnya.
Posting itu menerima ribuan komen yang rata-rata turut mendoakan kesihatan dan kesejahteraan orang tuanya agar segera sembuh dari penyakit berkenaan.

Semoga dipermudahkan…

Semoga abah cepat sembuh…

Dengan izin Allah & doa orang ramai…

Sumber : Aliff Syukri

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending