Connect with us

Selebriti

“Tak perlu seksi2 pun nak popular, Allah dah tetapkan rezeki..” – Netizen

Kehangatan malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian 32 (ABPBH 32) yang berlangsung malam tadi di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) masih menjadi bualan ramai.

Kemenangan pelakon jelita Mira Filzah sudah dijangka lebih awal apabila meraih beberapa trofi dalam kategori utama seperti Pelakon Filem Wanita Popular dan Pelakon Drama Wanita Popular.

Menerusi laman Instagram, Mira atau nama penuhnya Nur Amirah Filzah Badioezaman berkongsi posting kejayaan tersebut dengan meluahkan rasa syukur serta dedikasi istimewa sepanjang bergelar anak seni.

Terima kasih semua!

View this post on Instagram

Bismillahirrahmanirrahim. First and foremost, syukur Alhamdulillah, besides undian, I believe this is the rezeki from Allah SWT. Whatever happens in this world, to us, are plans made by Allah. Alhamdulillah for this. Thank you mak abah along and aina, that has always been my number 1 supporter and advisor. Thank you mak abah for letting me enter this industry walaupun ada berat sikit pd awalnya. 😅 Sbb rasa berat ni lah I worked hard to prove to both of you. 😂 Thank you @farhadiana and @angah_09. My backbones. The ones that always be there for me. Thank you sis for all the trouble that I caused you (intentionally or unintentionally) 😅 you and Angah jaga i very very well. I was nervous on stage sampai lupa nk say thanks to these two important people in my career. Thank you medias, nk sebut nama satu satu banyak. But you guys play important roles in my career. Thank you for all the good writes up about me for the past 4 years. Nk ikutkan sini juga nk sebut semua nama producers, directors, casts because they all gave impacts in my career, but you know who you are, dgn semua yg Mira pernah bekerjasama, thank you. Last but not least, @miraclegacy_ dan semua yg mengundi. You guys worked really really hard for this. Terima kasih utk semua tenaga, masa, duit yg korang dh berpulun habis. Crazy. Mira sampai pada satu tahap mcm “ehh jgn lah sampai tak tidur lg ni, pg tidur!” Daily routine has to go on as usual! Biar ada berkat. Takut Allah marah nnt if we focused on the Dunya too much. Whatever you guys do, make it balance. Tiada apa yg kekal dlm dunia ini, akhirat juga yg kekal. And i wanna see you guys, be with you guys as well, bukan shj di dunia, tp akhirat juga. We take care of each other, remind each other okay? I love you all kesayangan. ❤️ Without you guys, viewers Pujaan Hati Kanda tak akn mencecah 30j di YouTube, impak Sweet Dreams tidak akn menjadi fenomena, Sangkar tidak akn mencecah kutipan 12j pada hari ini, fans, PENONTON anda semua lah yg mengangkat kerjaya Mira pada tahap ini (be it official fan club, independent supporters, bukan fan club, even haters pun, netizens, ahahaha thank you sbb memberi impak dlm kerjaya Mira. I guess i should stop

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah) on

Menurut pelakon drama Sweet Dreams itu, peminat merupakan ‘tulang belakang’ sehingga berjaya merangkul gelaran paling popular yang bertungkus lumus melakukan undian setiap hari.

“Terima kasih untuk semua tenaga, masa, duit yang korang dah berpulun habis. Crazy. Mira sampai pada satu tahap macam “ehh jgn lah sampai tak tidur lagi ni, pergi tidur!””

“Daily routine has to go on as usual! Biar ada berkat. Takut Allah marah nanti if we focused on the Dunya too much. Whatever you guys do, make it balance.

“Tiada apa yang kekal dalam dunia ini, akhirat juga yang kekal. And i wanna see you guys, be with you guys as well, bukan sahaja di dunia, tapi akhirat juga.

“We take care of each other, remind each other okay? I love you all kesayangan,” tulisnya.

Posting berkenaan dihujani pelbagai ucapan tahniah rakan selebriti dan pengikutnya di IG yang kini mencecah lebih 5.2 juta peminat.

Segelintir netizen juga berpendapat bahawa selebriti tidak perlu tampil berpakaian seksi untuk mengejar populariti kerana Allah telah menetapkan rezeki terbaik bagi seseorang individu.

Rezeki datang tanpa dedahkan aurat

Tak perlu nak seksi2 pun

Berhijab takde ‘job’? Mira dah buktikan!

Tahniah Mira!

Tak perlu cabut tudung untuk menang!

Sumber : Mira Filzah

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Trending