Connect with us

VVIP

“Tok sonyum sikit ha! Beliau terus senyum…” – Jurugambar kongsi sikap mesra rakyat Tok Mat

Nampaknya bekas Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan atau lebih mesra dengan panggilan Tok Mat masih menjadi bualan rakyat selepas Pilihan Raya Umum (PRU14) yang berlangsung Rabu lalu.

Walaupun ramai orang yang berduka apabila melihat gambar Pengerusi Barisan Nasional (BN) Negeri Sembilan itu mengalihkan barang keluar dari Kediaman Rasmi Menteri Besar pada malam keputusan PRU14 diumumkan, namun hakikat harus diterima.

Rata-rata rakyat yang tinggal negeri Darul Khusus itu tampil memuji sikapnya yang baik hati dan sentiasa merendah diri serta tanggungjawab beliau terhadap pembangunan negeri tersebut.

Seorang jurugambar juga telah memuat naik sebuah posting berkongsi kisah istimewa ketika dia berkesempatan untuk bertemu dan merakam gambar dengan pemimpin berusia 62 tahun itu.

Saya masih ingat dialog dengan Tokmat ketika hendak merakamkan gambar beliau ini.

“Tok sonyum skit ha,” Beliau berpaling dan terus memberikan senyuman dan saya pun cakap mokasih tok. Sebelum saya berlalu beliau panggil.

“Geng dah snap gambar sey ni jangan lupo wassap hantar kek sey. Ponek sey sonyum tu,” Saya pun sambil berseloroh cakap.

“Cam mano nak hantar tok numbo tipon tok sey takdo,” Terus beliau balas “Lah apo tak mintak, nah amik ni,”

Tengok dalam gambar ni pun beliau tengah pegang phone.

Ye memang boto dibori ey numbo phone kepada saya. Dengan pantas saya amik dan keesokannya saya wassap photo beliau. Nampak tak begitu senangnya kita nak berbual dengan jiwa beliau yang sentiasa dekat dengan orang-orang nismilan.

Bukan tak sedih dengan ketiadaan Tokmat sebagai MB N9 tapi apa boleh buat kita nak tukar PM je tapi apakan daya terpaksa melepaskan Tokmat.

Mungkin ada sedikit kekurangan beliau dalam menerajui N9 tapi bagi saya secara personally sedikit kekurangan itu tidaklah memadamkan banyaknya kebaikan dan pembangunan untuk N9 ini.

Yang baik itu kita contohi yang buruk itu kita perbaiki.

Semoga Maju Jaya untuk Dato Seri Utama Hj.Mohamad Hasan.

Jangan berhenti dan teruslah memberi khidmat kepada rakyat di N9.

Walau bagaimanapun, beliau sudah menerajui dan melakukan tanggungjawab sepanjang memegang jawatan Menteri Besar namun sudah tiba masanya untuk memberi peluang kepada kerajaan baharu bagi mentadbir dengan lebih baik buat penduduk di negeri itu.

Sumber : Zaed Hosni

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook


Trending